Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Máte na míň! Festival STAČÍ MÁLO je opět v Brně

Není žádnou novinkou, že v dneším už tak zrychleném světě se lidé zaměřují spíše na kvantitu, než na kvalitu. Tento pohled na svět se bude snažit změnit již třetí ročník festivalu STAČÍ MÁLO, který věří v minimalismus a zero waste.

Třetí ročník festivalu STAČÍ MÁLO

Vyberou si vegetariáni i vegani

Jediný festival o minimalismu na Česku a Slovensku bude chtít ukázat jak žít pomaleji, vědoměji, skromněji a spokojeněji. Cílem je představit minimalismus jako součást každodenního života, ne jako extrém, pod kterým si toto slovo většina lidí představí.

„Každý účastník na úvítání od našich partnerů dostane Club Mate limonádu a jeden výtisk časopisu Heroine. Na festivalu bude vegetariánské a veganské občerstvení v podaní resturace „Jedna báseň”. Budeme se snažit minimalizovat veškerý odpad a tak vyzývame s prosbou úcastníky ať si napouští vodu do vlastních lahví a vezmou si s sebou i vlastní nadobí, pokud je to možné," říká jedna z pořadatelů akce Aneta Habartová.  

GoodGass lahve ze skla jsou ideálním společníkem na cesty

„Letos máme i zajímavý stánek Goodways, ktery prodává designove ekolahve-GoodGlass, brčka i příbory. Letos máme 3 workshopy a 6 zajimavých řečníků. Vstupenku je možné ještě zakoupit zítra v den festivalu a to nakonec za stejnou cenu 890,- Kč. Rozhodli jsme se na míste vstupenku nezdražovat z důvodu současných nařízeni, které trochu snižují komfort úcastniku, ale jsme velmi rádi, že se festival uskuteční," sděluje Margita Havlíková, jedna z organizátorů festivalu.

Minimalistický šastník vám ušetří spoustu času při výberu outfitu

Efektivní a přitom stylový šatník? Není problém! 

Na festivalu na vás bude čekat 6 přednášek, kde se bude probírat spostu aktuálních témat od dětí až po cestování. Součástí festivalu jsou praktické workshopy, které vám můžou pomoci vyřešit nesnáze každodenního života, jako například uspořádání vašeho šatníku. 

„Téměř každá žena někdy zažila pocit „nemám co na sebe”, přestože její skříň netrpí nedostatkem. Ze své praxe módní stylistky vím, že je to tím, že tato žena má pouze nevhodně nastavený šatník, s nevhodným oblečením pro sebe, svůj život. Na workshopu společně objevíme obvyklé příčiny tohoto pocitu, společně s řešeními. Ukážeme si, jak si správným nastavením zajistit méně věcí a více osobitého stylu ve svém šatníku,” říká Zuzana Procházková, autorka knížky „Plná skříň, ale nemám co na sebe,” která bude na festivalu vést workshop na toto téma. 

Znovupoužitelné skleněné nádoby jsou skvělým náhradníkem za ty plastové

Festival se bude konat tuto sobotu 3. října od 10 do 17 hodin v Buran Teatr v Brně, poté následuje afterparty. Pravidlo tří R (ruce, roušky, rozestupy) bude náležitě dodrženo. Vstupenky budou k zakoupení na místě a chcete-li být připraveni, můžete nakupovat hned online zde.

Máte na míň!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky minimalismus, festival, STAČÍ MÁLO, Zero waste, Brno, vstupenka, Česko, Slovensko, Heroine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte na míň! Festival STAČÍ MÁLO je opět v Brně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.