Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hodinový relax s dobrým skutkem, to je benefiční koncert pro útulek Tibet

Pomáhají pejskům, kočičkám i jiným zvířatům v nouzi. Útulek Tibet se každý den stará o několik desítek opuštěných mazlíčků. Na pomoc se jim vydala parta hudebníků Czech Ensemble Baroque Quintet, která pro útulek uspořádá benefiční koncert už toto úterý.

Manželé Blaškovi se starají nejen o malá zvířátka. 

Kočky, pejsci, ale i kráva a slepice

Útulek Tibet je soukromý rodinný azyl pro opuštěná a nemocná zvířata. Bětka a Marek Blaškovi se tady společně s dalšími dobrovolníky starají o bezmála 150 zvířat v nouzi. Kromě stovky opuštěných koček a desítky nemocných či hendikepovaných psů u nich najdete i tzv. mini farm sanctuary a v ní například slepou kravičku Zuzanku nebo slepice Polívečky zachráněné z velkochovů. 

Zvířátka můžete adoptovat i na dálku - pravidelnou finanční podporou.

Každá koruna pomůže

Provoz útulku manželé financují z vlastních zdrojů, z příspěvků dárců a z charitativních akcí jako je třeba tato. „Když mi Tereza Válková, sbormistryně CEBQ navrhla benefiční koncert, hned jsem kývla. Azyl má průměrné měsíční náklady 220 tisíc korun, protože se z půlky stará o nemocné zvířátka, takže každá koruna se hodí,” sdělila organizátorka akce Lenka Němcová. 

hluchá kočička Bělinka, kterou má Lenka Němcová z útulku Tibet.

Relax pro dobrou věc

Na koncertě zazní krásná barokní a renesanční hudba a to v barokním sále. „Bude to hodinový relax s dobrým skutkem. Všechny vybrané peníze půjdou na zvířátka v nouzi, náklady hradí pořadatelé,” řekla provozovatelka útulku Bětka Blašková. Koncert bude vokální - 5 špičkových profesionálních zpěváků. Vstupné symbolické 250Kč, na místě možno přispět do kasičky. „O prodlouženém víkendu si hezky odpočiňte a v úterý se na vás těšíme. Hezky si v odstupech sedneme a užijeme si hodinu krásné barokní a renesanční hudby, což?” dodala Bětka.

Přijdtě podpořit opuštěté mazlíčky

Koncert se bude konat toto úterý 29. září v 19 hodin v barokním sále Místodržitelského paláce. Pravidlo tří R (ruce, roušky, rozestupy) bude náležitě dodrženo. Vstupenky budou k zakoupení na místě a chcete-li být připraveni, můžete nakupovat hned online zde.

Prijďte podpořit dobrou věc! 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Manželé Blaškovi

Štítky benefiční koncert, útulek Tibet, kočky, psy, hudba, Tibet, relax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodinový relax s dobrým skutkem, to je benefiční koncert pro útulek Tibet  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.