Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Velká srdce pod potetovanou kůží. Brněnská kapela DENOI chce podpořit mládež z dětských domovů

Měl to být legendární koncert na Flédě, místo toho bude nutné naladit online přenos. Brněnská kapela DENOI musela zrušit benefiční koncert pro děti z dětských domovů. I tak ale můžete jak kapelu tak událost podpořit, zapnout si zítra v osm hodin počítač a strávit s potetovanými kluky se srdcem na správném místě večer plný hudby, povídání a legrace.

Jsou trochu šílení, hodně zábavní a neuvěřitelně srdeční. Brněnská kapela DENOI, která je dokonalou českou a zcela pánskou verzí ruské kapely Little Big, není jenom partička drsňáků. Pod potetovanou a propíchanou kůží totiž kluci schovávají obrovská srdce. A právě díky nim se rozhodli udělat svět, a hlavně ten brněnský, o něco lepší.

Hudba měla pomoct dětem z dětských domovů

V neděli se měl konat přesunutý koncert z jara. Nebyl to ale obyčejný koncert, tato hudební paráda měla podpořit společnost JANUS. Andrea a Julie, které spolek založily, se snaží podat pomocnou ruku dětem z dětských domovů. Po dovršení dospělosti se totiž tyto děti octnou na ulici bez toho, aniž by měly sebemenší ponětí, jak funguje svět kolem nás. Netuší jak si zařídit zdravotní pojištění, jak si najít práci nebo doktora. Spolek JANUS proto těmto mladým bojovníkům chce zařídit takzvané "Krizové lůžko", poslední útočiště pro mladého člověka v nouzi. Jenže na to je potřeba spousta peněz. 

DENOI se nevzdávají

Benefiční koncert měl původně proběhnout už v květnu, byl ale přesunutý na září, kdy se měli vrátit studenti zpátky do škol a také do klubů. S podzimem ale přišla také znova další vlna opatření, takže koncert a s ním i dobrá myšlenka na pomoc se začal ztrácet v beznadějně vypadajícím zákazu. 

Kluci z DENOI se ale rozhodli nevzdát se. Akustický koncert, ale hlavně večer přímo s kapelou si můžete užít online! Na facebookové události  už týdny přibývají informace a videa o tom, jak bude benefiční večer probíhat. Dočkáte se povídání, seznámíte se přímo se spolkem JANUS, ale hlavně se dočkáte i akustického koncertu a zábavy v pohodlí svého domova, z chaty nebo klidně z venku, pokud máte dobré připojení! 

Kapela chce upozornit i na nesmyslná opatření vlády

Událostí chce kapela upozornit také na dopady, které rušení kulturních akcí přinese. Nejen pro kluby, ale také pro kapely, jsou tyto tvrdé kroky kvůli šíření koronaviru likvidační. Klubům došly finanční rezervy, které spotřebovaly už při jarní vlně opatření a další peníze si nemají jak vydělat. DENOI už na toto téma hned po vyhlášení zákazu koncertů stihli natočit klip a v neděli se rozpovídají také na toto téma. 

Nenechte si proto ujít jedinečný večer s kapelou, která má srdce na pravém místě. Brněnští šoumeni vám zajisté zvednou náladu, poslechnete si super muziku a ještě se dozvíte spousty užitečných a zajímavých věcí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DENOI

Štítky koncert, kultura, BRNO, DENOI, benefice, zábava, opatření, koronavirus, hudební skupina, dětský domov, Fléda, Janus, kůže, Little Big

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká srdce pod potetovanou kůží. Brněnská kapela DENOI chce podpořit mládež z dětských domovů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.