Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seriálový festival se rozhodl nebýt zabijácký. Serial Killer je online a zdarma, potrvá do nedělě

„Letos nechceme být killeři“, tak by se dalo ve stručnosti vyjádřit motto, kterého se během letošních příprav drží organizační tým mezinárodního soutěžního televizního festivalu Serial Killer. Ten se měl původně konat už na jaře, zásahem koronavirové situace se však přesunul na září. Ani nyní se však diváci do brněnského kina Scala nepodívají. O nálož pozoruhodných seriálů však nepřijdou - festival se totiž k radosti fanoušků přesunul do online prostředí a je zcela zdarma.

Organizační tým už v počátcích reflektoval, jak na krizi reagují starší a zavedenější partnerské festivaly v západní Evropě. Většina z nich přešla velice rychle do digitální podoby s většími či menšími diváckými i odbornými úspěchy. Serial Killer se rozhodl vzít si z této krize to nejlepší, kompletně zrekonstruoval webové stránky a navázal spolupráci s portálem DAFilms.

Nejlepší seriály ze střední a východní Evropy online a zdarma

Všechny strhující seriálové novinky budou mít diváci v ČR a na Slovensku díky tomu možnost sledovat po dobu konání festivalu zdarma, stačí se pouze zaregistrovat přímo na stránkách festivalu nebo DAFilms.

„Program je i letos rozdělen do několika kategorií, v rámci Soutěže budou moct diváci vidět nejlepší seriály z oblasti střední a východní Evropy, která se sice stále drží detektivek, přináší však i čím dál všímavější kritickou společenskou reflexi. Kolekce seriálů ze zbytku Evropy nazvaná Mezinárodní Panorama letos ukazuje, že po silném období detektivek začal trend politických dramat a true-crime rekonstrukcí. Pro diváky jsme vybrali ty nejzajímavější,“ popsala letošní festivalový program jeho dramaturgyně Táňa Zabloudilová.

Ředitelka a zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková, foto: Serial Killer/ Jiří Salik Sláma

Ne vše bude online

Velká část obsahu bude tedy dostupná online, organizátoři ale nerezignovali ani na klasickou „živou“ akci, jen letos pozměnili její charakter. Speciální projekce, včetně unikátní premiéry jediného českého soutěžního snímku, ale také rozhovory, diskusní fóra, večírky a další bohatý doprovodný program, včetně zombie make-up dílny – to vše se bude letos v dnech 25. až 27. září odehrávat v brněnském Divadle Husa na provázku.

Režiséři, herci a ministr kultury

Po celou dobu konání festivalu bude zároveň kladen patřičný důraz na bezpečnost, ale samozřejmě také komfort všech diváků i speciálních hostů. Účast letos mimo jiné potvrdili nejvýznamnější hráči českého televizního byznysu, ale i herci, režiséři a osobnosti českého veřejného prostoru spjatí s kvalitní TV tvorbou a v neposlední řadě i ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Minulý rok se na festivalu představili tvůrci a aktéři seriálu Zrádci. Viktor Tauš (zcela nalevo) si letos převezme cenu Progressive Killer, foto: Serial Killer / Jiří Salik Sláma

Vrcholem těchto „offline“ dnů bude předání ceny Progressive Killer, jejímž laureátem se letos stane producent a režisér Viktor Tauš, jehož unikátní premiéra seriálu Zrádci byla v loňském ročníku ozdobou soutěže nejlepších seriálů střední a východní Evropy.

„Festivalovou strategií je totiž systematicky mapovat a vyzdvihovat nejen kvalitní televizní produkci, ale také upozorňovat na výjimečné tvůrčí a producentské talenty z našeho regionu," uzavřela ředitelka festivalu Kamila Zlatušková.

Ohodnoť článek

Foto Serial Killer | Zdroj s použitím TZ

Štítky Serial Killer, festival, seriály, online, zdarma, dafilms, koronavirus, Scala, Střední a východní Evropa, Viktor Tauš, Kamila Zlatušková, kino, Lubomír Zaorálek, Západní Evropa, Česko, Divadlo Husa na provázku, Slovensko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seriálový festival se rozhodl nebýt zabijácký. Serial Killer je online a zdarma, potrvá do nedělě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.