Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Stand-up s hostem, Horkýže Slíže, noc plná nových talentů, Koně a prase, burčák i pivo

Školákům začíná druhý týden učení a nám dalších 5 pracovních dnů. Brno přináší opět celé spektrum kulturních akcí, na kterých určitě nesmíte chybět. Koncerty a stand-upy doplní lahodný zlatavý i rudý mok z rukou moravských sládků i vinařů a kultura poteče proudem stejně jako pivo a čerstvý burčák. Připojíte se k ranným podzimním oslavám?

Chcete se hned ze začátku týdne naladit do příjemné atmosféry a procvičit si pořádně bránici? Večer plný ostrého humoru na vás bude v pondělí čekat v Cabaretu des Péchés. Klasickou sestavu brněnských stand-up komiků Adélu Elbel, Pavla Tomeše a Zbyňka Vičara doplní host v podobě známého hudebníka a šprýmaře Vojtaaana. Od osmi hodin si rezervujte volný čas, protože bude o co stát.

V úterý zamiřte do Kabinetu Múz. Svou novou desku tady pokřtí kapela Koně a prase z Valašského Meziříčí. Tito svérázní Valaši k sobě přizvou také Petra Marka z kapely MIDILIDI a skupinu Květy, aby vám od osmé hodiny večerní navodili příjemnou atmosféru. 

Ani tento týden nebudete ochuzeni o pivní ochutnávky. Tentokrát se za zlatavým mokem vydejte na náměstí Svobody. Pivní festival Brno je festivalem především chutí a zážitků. V "podzimním" termínu 9. - 12. září 2020 se v centru Brna představí pivovary a minipivovary z celé České republiky doplněné o stánky s občerstvením, food trucky a regionálními prodejci.

Z pivních ochutnávek vzhůru na Flédu. Na pódiu to tady rozpálí známá slovenská kapela Horkýže Slíže. Punkrocková skupina, která pro ostřejší výrazivo nejde daleko, vám jistě rozproudí krev a dojde řada i na pořádné pogo. Ve středu sedm hodin se proto všichni pořádní punkáči sejdou pod podiem, aby ukázali, co v nich je.

Máte chuť na funky a trochu rock`n`rollu? Tak si nenechte ujít čtvrteční #FreeNight! Na Nightech se obvykle představí nové nadějné takenty z okolí Brna, které sice ještě nejsou úplně známé, ale rozhodně nezkazí žádnou zábavu a legraci. Zářijový Pepsi Free Night podpoří tři začínající kapely, aby mohly rozjet svou hvězdnou dráhu na poli šoubyznysu. Tentokrát to od 19:30 zkusí skupiny Aronie, Něco si přej a NaMars. 

Že už jste se nemohli dočkat sladkého burčáku? Vaše přání je vyslyšeno! Obchůdky na Šumavské spojily síly a připravily pro vás parádní burčákobraní. Simply wine vinotéka se postará o poctivý burčák z Jižní Moravy, ale i výběr kvalitních českých a zahraničních vín. Čerstvě utrženo připraví občerstvení a ochutnávku toskánských sýrů a klobás a těšit se můžete i na soutěž a několik dalších překvapení. Stavte se od čtyř hodin ve čtvrtek připít si na začátek podzimu skvělým jihomoravským burčákem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl

Štítky Brno, kultura, týden, tipy, burčák, hudební skupina, pivo, kůň, Adéla Elbel, Pavel Tomeš, Zbyněk Vičar, slavnost, vinařství, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Stand-up s hostem, Horkýže Slíže, noc plná nových talentů, Koně a prase, burčák i pivo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.