Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Prago Union, TrutnOFF/BrnoON, Letní kino, Stand-up v Artbaru a Hadrárna

Festivalová víkendová sezóna už klepe na dveře. I když si budete muset do propuknutí toho pořádného BrnoONu počkat až do pátku, rozhodně to nebude čekání nepříjemné. Na programu má Brno filmy v letních kinech, stand-up v Artbaru, legendy českého Rapu Prago Union nebo bleší trhy s unikátním zbožím.

Začněte pondělí chytrou komedií! V Letním kině na dvoře MdB si pro vás organizátoři připravili promítání humorného filmu Bez věci nad věcí. Film o dvou kamarádech a jedné bláznivé sázce, kvůli které zkouší měsíc žít bez všech osobních věcí, začíná v devět hodin. 

Nemáte co na sebe? Zastavte se v úterý na Letní venkovní Hadrárnu na Dominikánskou. Brňáci a Brňačky se tady pravidelně schází na prodejní akci, kam přinesou oblečení které jim už nesedí, nebo ho koupili unáhleně. Každé zboží má ale svého kupce a třeba zrovna vám sedně něco, z čeho už někdo druhý vyrostl a nebo objevíte zcela novou a jedinečnou značku začínajícího oděvního autora.

Po hadrárně si můžete stejně jako včera užít letní kino. To bude tentokrát spojené i s ručními pracemi. Od půl sedmé si můžete se Zašívárnou vyzkoušet vyšívací workshop a hned po něm vás na Scalním letňáku čeká promítání filmu Lekce lásky.

Středa je údajně nejhorší den v týdnu, protože je daleko od uplynulého i nadcházejícího víkendu. Běžte si ji proto zlepšít a procvičit si bránici do Artbaru. Tady na podium vystoupí hned několik komiků, aby vás rozesmáli svými výstupy. Stand-up bez Coruny, který začíná už v osm, vám jistě zlepší večer. 

Nevíte co se čtvrtečním večerem? Vyražte na Špilberk. Poetický večer vám zajistí doktor slova a kandidát vět Kato, který tady s Prago Union rozjede svoji velkolepou šou plnou slovíčkaření. Legenda českého rapu se specifickou výslovností se zaryla pod kůži každému pravému srdcaři, a zrovna ve čtvrtek v šest hodin zavítá pod náš ikonický hrad do Letního kina.

Chybí vám letné festivaly? Na jeden se přece jen můžete vydat a nemusíte ani nijak daleko. Z Trutnova k nám na Brněnská loviště přilétl festival TrutnOFF, který teď příznačně nese jméno BrnoON. Do Pisárek "Na Střelnici" k řece Svratce se můžete vydat už tento pátek a až do neděle se oddávat muzice a festivalové atmosféře. Na pódiu vystoupí padesát kapel, mezi nimiž jsou i takové hvězdy jako kapely Plastic People, J.A.R., Barbora Poláková, Mňága a Žďorp, Jiří Schmitzer nebo Visací zámek. Objeví se ale také například Kittchen, Brňákům dobře známá Mucha, Záviš nebo Fastfood Orcherstra. Kompletní program bude k dispozici na webových stránkách. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl - neobyčejné Brno

Štítky kultura, Brno, letní kino, film, Městské divadlo Brno, Jiří Schmitzer, Barbora Poláková, Visací zámek, Mňága a Žďorp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Prago Union, TrutnOFF/BrnoON, Letní kino, Stand-up v Artbaru a Hadrárna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.