Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: DVA, Zrní, Maraton hudby, standup na Jakubáku, letní kino V síti, mladí vinaři a ďábelský cirkus

Parné léto a příjemné letní večery se v Brně dají trávit různě. Tento týden se nejen teplota ale i zábava dostane do varu. Na programu se objeví jak koncerty, tak ostrý humor stand-upových komiků, bizarní podívaná v podání dokumentu V síti, degustace vína od mladých vinařů nebo extrémní cirkusové kreace.

Doba streamovaných koncertů je už sice naštěstí za námi, ale nikdy není jasné, kdy se k nim budeme muset vrátit. Písničkář Michal Horák se proto rozhodl svůj dubnový zrušený koncert přesunout na toto pondělí a zavzpomínat si na doby v karanténně pomocí živého vysílání. Nemusíme ale sedět doma, streamovat se bude po celém Brně a je jen na vás, ve kterém podniku si koncert užijete. 

V úterý se rozhodně vydejte na Jakubák. Malej Arnošt Frauenberg a velká Adéla Elbel tady o půl osmé vystoupí na pódium, aby si mohli dělat veřejně legraci z ostatních i ze sebe. Humor ostrý jak žiletka už jistě od Adély i Arnošta znáte, budete se proto určitě velmi dobře bavit. K poslechu vtipných stand-upů si můžete z okolních podniků donést čerstvě natočené pivo a úterní zábava je tak zaručená.  

Pokud byste raději navázali filmovou atmosféru, která se momentálně drží v okolí Uherského Hradiště, kde právě probíhá Letní filmová škola, zamiřte na letní kino na dvoře Městského divadla. Na plátně vás v devět hodin bude čekat pořádně bizarní podívaná, letošní český hit - dokument V síti. Vtipný, ale zároveň dost děsivý film, popisuje zneužívání dětí na internetu a vidět by ho měl určitě každý (nejen) rodič.

Středa bude pořádně adrenalinová. Líbí se vám kejklíři, tanečnice a hadí ženy či muži, kteří se objevují v cirkusech? Jedno takové ďábelské představení vám naservíruje Circus Mefisto v Cabaretu des Péchés. Od sedmi hodin vám hlavu zamotají neskutečné kreace a talent jedinečných brněnských akrobatů. Dámy a páni mají připraveny průřez uměním vzdušné akrobacie, pole dance a několik čísel, při kterém se vám zatají dech.

Ve čtvrtek se vydejte za hudbou. Kapely DVA a Zrní ovládnou a rozpohybují celé Římské náměstí. Neotřelé texty a příjemné melodie nikoho nenechají chladným. Přijďte si užít příjemný večer a zazpívat si spolu s hudebníky. 

Pokud byste se raději než hudbou opájeli vínem, udělejte si procházku na Špilberk. Mladí vinaři  z jihomoravského kraje vám předvedou nejen sebe, ale hlavně své výrobky. Ochutnáte 39 vín Mladých vinařů a Mlaďocha roku, poslechnete si hudbu a hlavně si prohlédnete nádherné panorámata Brna s přáteli se sklenkou v ruce.

Nejen ve čtvrtek, ale i v pátek se v Lužánkách na Ponavě rozjede Maraton hudby.  TIC v rámci Ponavafestu vám zajistí hudební porci zábavy. Na programu je například Odysea Mariana Friedla, Jaromír Honzák Quintet nebo zahraniční Groovejazz made in Austria: Andi Wilding Groovetet.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl - neobyčejné Brno

Štítky Brno, kultura, maraton hudby, DVA, zrní, standup, elbel, letní kino, vinařství, hudba, koncert, víno, zábava, obilniny, Arnošt Frauenberg, Adéla Elbel, cirkus, Michal Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: DVA, Zrní, Maraton hudby, standup na Jakubáku, letní kino V síti, mladí vinaři a ďábelský cirkus  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.