Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Brasil Fest, Květy, autorské čtení Krchovského, Pozemšťan na Letní scéně a DiCaprio ve Scalím Letňáku

Parno se nám pořádně dostává pod kůži a všichni bychom nejraději víkend proleželi u vody. Vlahé letní večery ale přímo lákají obohatit letní radovánky i o kulturní zážitek. Pro nadšence karnevalů bude ideální zastavit se na nádvoří Staré Radnice a do Lužánek, kde probíhá Brazilský festival, hudební milovníci zase mohou na koncert kapely Květy a poetové na autorské čtení. Čeká nás ale třeba i letní scéna divadla pod širým nebem nebo letní kino.

Chybí vám exotická dovolená? Závan jižního větru, karnevalové atmosféry a křepčení v maskách přinese party festivalu Brasil Fest Brno. Brazilské rytmy a živé koncerty, ochutnávka místních specialit, letní kino a zajímavé workshopy. To vše začalo už ve čtvrtek 30.7 a potrvá až do  2. 8. 2020 v centru Brna, na nádvoří Staré radnice a v parku Lužánky! 

Na své si přijdou také fanoušci kapely Květy. Na Dělnickém domě rozparádí koncert už dnes v sedm hodin. Těšit se můžete klasicky na silné texty, aranžérská barevnost i přítomnost humoru.

Do finále míří také Měsíc autorského čtení, který už od začátku července probíhá v Brně. Pro dnešní večer mají pořadatelé speciální hosty, od 19.00 proběhne čtení Zoltána Gábora, od 20.30  legendárního a trochu pochmurného, ale humorného J. H. Krchovského. Přestože tato poetická událost pomalu končí, neodejdete smutní, na všechny bude čekat parádní hostina. 

Před sobotním večírkem si běžte užít kultury v pravém slovasmyslu a navštivte divadlo! Není třeba se obávat přeplněných sálů, idální na červencový večer bude Letní scéna Divadla Bolka Polívky pod širým nebem na Kraví hoře. Na jevišti uvidíte bláznivý příběh mimozemšťana, který touží stát se Pozemšťanem. Pohybuje se po planetě Zemi a bedlivě nás pozoruje, aby se naučil být jako my. Nemá to ale jednoduché. Jsme totiž podivnější, než si myslel. Začátek je naplánován na osmou.

Neděle je ideální čas na poklidné sledování filmu. I přesto, že tentokrát vám možná naskočí husí kůže, v těchto vedrech oceníte trochu toho mrazení. Scalní letňák přivítá na plátně oscarového Leonarda DiCapria, který se ocitne na Prokletém ostrově. Tak o půl desáté na nádvoří Místodržitelského paláce!

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky kultura, Brno, autorské čtení, divadlo, koncert, nádvoří, Leonardo DiCaprio, J. H. Krchovský, Lužánky, festival, hudební skupina, Bolek Polívka, Zoltán Gábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Brasil Fest, Květy, autorské čtení Krchovského, Pozemšťan na Letní scéně a DiCaprio ve Scalím Letňáku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.