Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Láska mezi kolotoči. Po sto letech se na brněnská divadelní prkna vrací Liliom

PR článek

Přesně po 100 letech se na brněnská divadelní prkna vrací světoznámá maďarská klasika. Liliom. Příběh lásky mezi kolotoči. Místy humorný, místy smutný příběh zavede diváky do světa kouzel, září reflektorů budapešťské poutě i mezi anděly. Premiéru měla mít hra v dubnu, kvůli koronaviru byla však přesunuta na září. V předpremiéře ji diváci v Mahenově divadle uvidí už 19. a 20. srpna. Navíc nemusí podle divadla nijak řešit dresscode.

Fešák a drzoun Liliom se živí obsluhou pouťového kolotoče, který patří vdově Muškátové (hraje Eva Novotná). Paničky z celé Budapešti se sem chodí povozit především proto, že tajně doufají ve svedení vyhlášeným místním frajerem. V den, kdy Liliom konečně potká svoji životní lásku Julču, přijde o milovanou práci, což nese těžce a s nelibostí sobě vlastní. Nedostatek peněz ve spojení se silným egem a nadutostí ho nakonec dovedou na scestí, kdy se rozhodne se svým kamarádem Švihákem (hraje Pavel Doucek) zúčastnit loupežného přepadení. Jak to celé bude dále pokračovat, se dozvíte na prknech Mahenova divadla, které tuto hořkosladkou baladu o životě nasadilo od srpna 2020 do svého repertoáru.

Klasika světoznámého maďarského dramatika Ference Molnára se vrací na brněnská divadelní prkna přesně po 100 letech od svého prvního a jediného uvedení v moravské metropoli. Příběh vypráví o nelehké lásce mezi dvěma mladými lidmi, kteří pochází z nuzných poměrů. Služka Julča se zakouká do světského Lilioma a problémy na sebe nenechají dlouho čekat. V hlavních rolích zamilované dvojice se můžete těšit na Ivana Dejmala a Petru Lorencovou, kteří jsou novými oporami Mahenovy činohry.

Místy humorná a místy smutná dějová linka nás kromě Budapešti zavede i do nebe mezi anděly, divák se tedy může těšit na kouzelné efekty odehrávající se přímo před jeho očima. Jednoduchá scéna Pavly Kamanové tvoří ideální kulisu tomu, aby se děly zázraky živě před námi a nám zůstala jen ústa otevřena úžasem. Její divadelní carousel s malovanými detaily skvěle doplňují dobové kostýmy Aleny Dziarnovich a autorská hudba Jakuba Kudláče. Zapamatovatelné tóny lahodící uchu i duši hraje živě na jevišti Emil Machain na vibrafon, jehož zvuk vám bude v hlavách znít ještě dlouho poté.

Liliom: Spot

Přijďte na předpremiéru naší novinky LILIOM a to za AKČNÍ CENU! ❤️ ✔️ Letní cena 300 Kč / vstupenka (+ lze uplatňovat veškeré slevy). Vyberte si ta nejlepší místa v sále! ✔️ Buďte mezi prvními, kdo uvidí klasiku Ference Molnára o lásce mezi kolotoči. ✔️ Termíny: 19. a 20. srpna v Mahenově divadle. ✔️ Pozdější začátek ve 20:00, abyste stihli i koupačku! ✔️ Vezměte si letní šaty, letní košili a užijte si netradiční večer mezi zlatem a rudým sametem. ???? www.ndbrno.cz/cinohra/liliom

Zveřejnil(a) Národní divadlo Brno dne Středa 8. července 2020

Inscenace v režii kmenového režiséra Štěpána Pácla měla mít původně premiéru v dubnu tohoto roku, kvůli situaci vázané na koronavirus však nemohla být veřejnosti představena v původním datu.

Srpnová předpremiéra v uvolněném oblečení

Oficiální premiéra se tak přesunula na 4. září 2020 – začátek nové sezony 2020/2021. Diváci však mají možnost hru vidět už při jejích srpnových předpremiérách a to za akční letní cenu – 300 Kč za vstupenku, kdy je možné čerpat veškeré standardní slevy. Tato novinka je na programu Mahenova divadla ve dnech 19. a 20. srpna a to s pozdějším začátkem od 20:00.

Divadlo je vůči svým divákům vstřícné a vybízí je, aby si vzali pohodlné letní oblečení a obuv a příliš neřešili dresscode. Více informací naleznete na webových stránkách Činohry NdBrno.

Ohodnoť článek

Štítky liliom, nd brno, předpremiéra, premiéra, mahenovo divadlo, divadlo, kolotoč, láska, Budapešť, Ferenc Molnár, Eva Novotná, oblečení, Pavel Doucek, Ivan Dejmal, Štěpán Pácl, COVID-19, Národní divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Láska mezi kolotoči. Po sto letech se na brněnská divadelní prkna vrací Liliom  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.