Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Tomáš Klus, Jelen, Monkey Business, Lakomec na Biskupském dvoře, party v Sonu a hasičský a záchranářský den v centru

Tanec, zpěv, hudbu i divadlo nabízí naše krásné Brno i tento víkend. Přijďte do víru velkoměsta roztočit boky, poslechnout si skvělý koncert v podání Matěje Rupperta, Tomáše Kluse nebo kapely Jelen. Na Lakomce se zase můžete přijít dnes podívat na Biskupský dvůr nebo si přijít zatančit na retro Millénium party v Sonu čeká na všechny, komu už chyběl pořádný večírek.

První tropický víkend je tady. Začít ho můžete perfektním koncertem Monkey Business na Špilberku. V šest hodin to rozparádí DJ Michael V. alias Vrtulník a hned po něm nastoupí legendární sestava s Matějem Ruppertem v čele.

Hudba Špilberk ovládne i zítra. Tentokrát na hrad přikluše Jelen. Nádvoří se návštěvníkům otevře už v šest hodin a celá paráda začne v osm. 

Neděli si nádvoří na Špilberku zamluvil Tomáš Klus se svojí kapelou. Rytmy folku si můžete přijít poslechnout a s Tomášem si zazpívat v osm hodin, areál bude ale přístupný stejně jako předchozí večery už od čtyř.

Jedno z nejslavnějších děl předního dramatika francouzského klasicismu baví již bezmála tři a půl století divadelní obecenstvo tím, jak bravurním způsobem předvádí, co všechno může přivodit chorobná posedlost penězi či náruživá závislost na mamonu. Velký mistr komických charakterů podává barvitý obraz nekonečných způsobů manipulace, klamu a přetvářky v nejintimnějším prostředí rodiny. Když jde o peníze, neplatí žádná pravidla slušnosti či úcty dětí k rodičům a rodičů k dětem. Lakomec ve hvězdném podání Bolka Polívky se návštěvníkům předvede na Biskupském dvoře už dnes o půl deváté.

Se svými legendárními večírky se vrací i SONO. Do milénia se můžete vrátit na party s retro hudbou přelomu tisíciletí. Dnes v deset si přijdou na své všichni milovníci tance a zábavy.

Na neděli se mohou těšit všechny děti i s rodiči. Skvělý program si připravili záchranáři a hasiči. Přehlídka techniky Integrovaného záchranného systému a dopravního podniku města Brna. Kolem kostela Sv. Jakuba tedy uvidíte stánky a techniku hasičského záchraného sboru, záchranářů, policejních složek, dračí tramvaj a mnohem více. Partnerem akce je rádio Krokodýl. Kulturní program: Jiří Kalousek & Zuzana Santin a Milan Kašuba & Vincenc Kummer. Program začíná od 15:00 a končí v 19:00.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Kultura, Brno, Tomáš Klus, dvůr, Monkey Business, Matěj Ruppert, koncert, Špilberk, hudební skupina, divadlo, Bolek Polívka, Jiří Kalousek, Milan Kašuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Tomáš Klus, Jelen, Monkey Business, Lakomec na Biskupském dvoře, party v Sonu a hasičský a záchranářský den v centru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.