Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oblíbený PonavaFest mění koncept. Na uši sluchátka a koncerty až do srpna

Zatímco většina velkých kulturních akcí byla kvůli zákazům či nejistotě letos zrušena, organizátoři PonavaFestu, největšího festivalu v centru Brna, se rozhodli letošní pátý ročník zorganizovat. Oproti uplynulým ročníkem se však dočká zásadních změn. Odehraje se jako série volně přístupných koncertů, na některá představení budou lidé kvůli nočnímu klidu potřebovat sluchátka, další budou zase živě vysílány online.

Z původních pěti plánovaných pódií se festival nakonec odehraje pouze na jednom. Místo víkendu však návštěvníky čeká hned několik měsíců plných muziky. V různých podobách se totiž budou akce konat od konce května až do srpna.

Od deseti večer do pěti ráno

První díl festivalu s podtitulem Eine kleine Nachtmusik se odehraje již tento víkend, v noci z 23. na 24. května, a zaměří se na experimentální tvorbu a hlasy ptáků lužáneckého parku. Netradičním bude také čas, ve kterém se koncerty odehrají.  První programový blok koncertů začne ve 22 hodin a skončí v 5 ráno. Na přírodní stagi v lužáneckém parku u restaurace Ponava se přitom vystřídá hned několik hudebních experimentálních umělců.

Víkendový program zahájí minimalistické hudební meditace Ireny a Vojtěcha Havlových na starobylé violy da gamba a na piano. Před půlnocí je na pódiu nahradí duo Palagrachio tvořené Petrem Grahamem za klavírem a Ivanem Palackým, který bude hrát amplifikovaný pletací stroj a další neobvyklé předměty.

Vstup zdarma, platba za vypůjčení sluchátek

„Vzhledem k nočnímu času budou účastníci většinu produkce poslouchat ve vypůjčených sluchátkách nebo jako online stream, a můžou se tak rozprostřít po celém parku, aby byly dodrženy hygienické předpisy," uvedl hlavní organizátor festivalu Vít Kalvoda.

Vstupné na akci bude dobrovolné, lidé zaplatí jen za zapůjčení sluchátek. „Vzhledem k jejich omezenému množství je možné sluchátka rezervovat na stránkách festivalu," vyzval Kalvoda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PonavaFest

Štítky PonavaFest, lužánky, festival, kultura, hudba, sluchátka, koncert, Brno, představení, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený PonavaFest mění koncept. Na uši sluchátka a koncerty až do srpna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.