Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura z domova: kina a muzikanti vysílají online, autoři sdílí knihy zdarma

Nudíte se? Karanténa neznamená, že můžeme zvlčet. Řada autorů, hudebníků a divadelníků vás pomůže z téhle děsivé letargie dostat.

CoronaCon

23. 3. 2020, 14:00

Nedostali jste se na Comic-Con? Nevadí. Na CoronaCon se dostanete a nemusíte kvůli tomu ani vytáhnout paty z domu. Čeká vás pásmo přednášek, besed a doprovodného programu. Pavel Bareš, Martin Darion Antonín, Karel Doležal, Míša Merglová, Tereza Temnářka Matoušková, Knižní banket, Tomáš Bandžuch, Mark E. Pocha a někteří další. Speciálním hostem je ukrajinská spisovatelka Natalja Ščerba. 

Mňága a Žďorp: “On line Zkušebna Live”

21. 3, 28. 3, 4. 4 a 11. 4. 2020; 20:00

Skupina Mňága a Žďorp během týdne vysílá on-line svoje zkoušky, ale i připravované koncerty se budou odehrávat on-line, a to ve spolupráci s Mall.TV. Stream bude probíhat na facebooku Mňága a Žďorp a časopisu Reflex.

MallTV #kulturazije

MallTV zprostředkovává i další koncerty on-line, z nichž některé je možné sledovat zpětně. V archivu nyní najdete koncert Prago Union, divadelní představení Thelma a Selmaslam poetry exhibici  a připravuje další koncerty: WWW, Zrní, stand-up Ivy Pazderkové s Adélou Elbel nebo třeba divadelní adaptaci A. P. Čechova.

Scenáristé čtou Česku

denně, 18:00

Studenti pražské scenáristiky na FAMU vytáhli ze šuplíků své nejlepší práce a předčítají je národu skrze podcast, který lze najít i v aplikaci Spotify. Dvacetiminutovými vstupy přispívají každý den v 18:00. Nalaďte se na příběhy, které možná za pár let uvidíte v kině. Více informací najdete na Facebooku projektu. Podcast můžete poslouchat tady.

Autoři sdílí knihy ZDARMA

Solidarita se probouzí i v odvětvích, která ne vždycky prosperují. Jako je tomu například u literatury. Minulý týden zveřejnil svou knihu zdarma například Ladislav Zibura, jehož bestseller "40 dní pěšky do Jeruzaléma" si můžete stáhnout na tomto odkaze. Autor se vzdává honoráře a prosí případné zájemce o příspěvek, nechť jej zašlou Lékařům bez hranic. Stejně tak si můžete zdarma stáhnout knihu "Vládneme, nerušit" od Erika Taberyho, šéfredaktora časopisu Respekt. 

Poslechněte si pohádku

Nemohou vaše děti do školy nebo školky? Zkuste je trošku pobavit čtením pohádek. A pokud to sami nestíháte, platforma Proti šedi zveřejnila dvě audiopohádky za pouhou korunu. Předčítají je herečky Martha Issová a Aňa Geislerová. 

Nakladatelství Martinus.cz nechala známé osobnosti přečíst pohádky dětem. Shodou okolností jsou to právě Erik Tabery a Ladislav Zibura, kdo načetli první dvě pohádky.

Pražská kina jedou on-line

Bio Oko spouští projekce filmů přes internet. V sobotu i v neděli odvysílá ve 20:00 hodin jeden film. Konkrétně jde o tituly “Zelená kniha” a “Kid”. Virtuální lístek stojí 100 Kč.

Aerovod

Produkce, která zajišťuje program pražských kin, má svůj vlastní on-line archiv filmů. Najdete zde i naprosté novinky: nové Vlastníky, černou komedii Párty Hárd (kterou už autor umístil zdarma na YouTube), Chatu na prodej nebo oskarového Parazita. Ale ani klasiky jako Hoří, má panenko zde nechybí. Měsíční předplatné Aerovodu stojí 150 Kč.

Digitální půjčovna kina Edison Hub

Edison Hub je specifický výběrem filmů pro náročné diváky. Vedle klasického půjčování filmů si můžete předplatit i možnost sledovat on-line filmové kanály Film Europe (vysílající nonstop) a Be2Can (od 22:00 do 6:00 každý den). Ideální pro ty, kterým běžná televizní produkce nestačí.

Stay at home, stay in motion. Daily exercise for home office.

od pondělí do pátku, 9:00

Sedíte doma v home office? Zacvičte si pozdrav homeofficu každý den při live streamu. Cvičení připravuje platforma Fpohybu. Snaží se najít motivaci v pracovnících, kteří nejsou zvyklí nebýt pod dohledem šéfa a hledají způsob, jak najít režim.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, koronavirus, karanténa, kino, kniha, koncert, film, Mňága a Žďorp, pohádka, Pavel Bareš, Martin D. Antonín, Karel Doležal, Erik Tabery, Ladislav Zibura, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura z domova: kina a muzikanti vysílají online, autoři sdílí knihy zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.