Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divadla v Brně: Národní i Městské ruší všechna představení, Provázek hraje na sklepní scéně

Stát od včerejška zakázal všechny akce nad 100 účastníků jako opatření proti šíření nového koronaviru. Týká se to jak divadelních, filmových a hudebních představení, tak i sportovních a náboženských událostí. Většina brněnských divadel kvůli novému nařízení ruší představení, některá se situaci přizpůsobují hraním na menších scénách.

Národní i Městské divadlo ruší všechna představení

Národní divadlo Brno (NdB) zrušilo od včerejšího dne až do odvolání všechna přestavení v budovách Janáčkova divadla, Mahenova divadla a divadla Reduta. Zakoupené vstupné bude NdB vracet postupně, a to vždy od následujícího dne po původně stanoveném datu konání představení. Divadlo na svých webových stránkách uvedlo, že vstupné hrazené platební kartou nebo bankovním převodem se bude vracet automaticky. Ti, kteří platili vstupné hotově, mají o jeho vrácení zažádat emailem.

Předplatitelům budou přestavení odehrána v náhradních termínech. Koncerty (Zrní, Rudy Linka, Vienna Strauss Philharmonic Orchestra, Hradišťan, Hana a Petr Ulrychovi) budou řešeny jednotlivě.

Také Městské divadlo Brno přestalo od včerejška až do odvolání hrát plánovaná přestavení. Všechny inscenace, které v tomto období odehrány nebudou, zrealizuje divadlo v náhradních termínech. „Termíny zveřejníme dle možností daných výjimečnou situací. Vstupenky zůstávají nadále v platnosti,“ uvedla mluvčí Městského divadla Brno Kateřina Vižďová.

Husa na provázku nadále hraje na sklepní scéně

Bez náhrady ruší Divadlo Husa na provázku všechna nejbližší představení na velké scéně v Provázek.sále. Konkrétně se to týká obou repríz Dona Quijota (11. a 12. března), derniéry inscenace Ticho na Zemi (13. března) a obou repríz inscenace Amerika (16. a 17. března). Vstupné bude divákům vráceno v místě nákupu.

Představení na sklepní scéně divadla se však odehrají podle plánu. Neruší se proto žádné uvedení Pravidel bincárny, Oskara, Růžové paní, ani Cirkusu Abrafrk. „O představeních v dalších týdnech, stejně jako o plánované premiéře inscenace Jiřího Havelky Gadžové jdou do nebe, která by se měla odehrát 24. března 2020, budeme dle aktuální situace průběžně informovat na našich sociálních sítích a internetových stránkách,“ řekla mluvčí Divadla Husa na provázku Alžběta Nagyová.

HaDivadlo ruší představení do neděle, Polárka hraje na malé scéně

HaDivadlo prohlásilo, že ruší do neděle včetně všechna představení a o dalším hraní bude informovat. „Zrušených představení je nám moc líto, i vzhledem k tomu, že jsme měli vyprodáno,“ uvedla mluvčí HaDivadla Marie Rotnáglová. Vstupenky zakoupené online přes GoOut budou vráceny automaticky, fyzicky zakoupené vstupenky mohou lidé vracet do konce měsíce na pokladně divadla v Alfa pasáži.

Divadlo Polárka ruší všechna představení na Velké scéně naplánovaná do konce března. Nové opatření bude mít největší vliv na představení, které divadlo hraje pro základní a střední školy. „Až budou děti a studenti moci zase chodit do školy, čekáme, že se s nimi budou učitelé spíše chtít učit, než jít do divadla. Takže čekáme, že i po zrušení zákazu budeme dále rušit některá domluvená představení,“ řekla vedoucí Divadla Polárka Natálie Pelcová. Divadlo zatím stále hraje představení na Malé scéně, které kapacitně nepřesahují počet 60 diváků.

Divadlo Bolka Polívky a BuranTeatr přesouvají termíny

Představení plánovaná do středy 18. březda přesouvá na náhradní termíny Divadlo Bolka Polívky, a to pravděpodobně až na podzim letošního roku. Vstupenky tedy zůstávají v platnosti, nové termíny představení divadlo zatím plánuje.

Divadlo BuranTeatr ruší až do odvolání veškerý svůj provoz, a to včetně workshopů a akcí pod 100 lidí. „Ohledně aktuálně zakoupených vstupenek budeme naše diváky kontaktovat a domluvíme se na postupu. Veškerou naši produkci se pokusíme přesunout na nové termíny,“ uvedl PR manažer divadla BuranTeatru Miroslav Ondra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NdB, Divadlo Husa na provázku, Buranteatr, Divadlo Polárka

Štítky koronavirus, korona, nařízení, divadla, kultura, NdB, Městské divadlo Brno, Husa na provázku, HaDivadlo, představení, divadlo, vstupenka, Brno, Buranteatr, Divadlo Husa na provázku, Bolek Polívka, Národní divadlo Brno, Janáčkovo divadlo, Mahenovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadla v Brně: Národní i Městské ruší všechna představení, Provázek hraje na sklepní scéně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.