Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Balkan Bashavel, Horkýže Slíže, Expediční kamera, festival pro otrlé, rap na Flédě a Zrní

Všichni vás straší, že byste neměli vystrčit nos z baráku či se raději rovnou zamknout ve sklepě, natož jezdit přes hranice? Pokud i tak toužíte po dobrodružství, tak si aspoň užijte živé vyprávění ostatních. Nebo rovnou otestujte, co sami vydržíte. Alespoň po audiovizuální stránce.

„Expediční kamera“ je filmový festival, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. Ve středu 11. března od 18:00 bude festival v kině Scala.

Letos slaví kapela slovenská Horkýže Slíže 27 let na scéně. A že se toho za tu dobu událo! Proto si na koncert, který bude ve čtvrtek 12. března na Flédě, příprava průřez kompletní historií kapely, takže se můžete těšit i na oblíbené starší hity.

Jarní Balkan Bashavel se spolu s duem Malalata, italským DJem Mondocane a pětičlennou dechovou formací Lovesong Orchestra uskuteční v pátek 13. března na Flédě.

Festival otrlého diváka je příležitost pro filmy, které se vymykají standardním normám filmové estetiky a nárokům běžného filmového diváka. Filmy, které svým vlastním, většinou velmi kontroverzním, stylem exploatují citlivá témata lidské společnosti. V pátek 13. března můžete v kině Scala zjistit, co vše zkousnete vy.

Dokážete si představit, co zažije ženská, která samotná cestujte pět týdnů napříč Asií mimo profláknutá turistická místa? Ve středu 11. března vás v Expediční klubovně Markéta Bartoníčková přesvědčí o tom, proč je sólo dovolená ten nejlepší nápad, nebo naopak o tom, proč je to ten nejhorší.

Slovenští rapeři Kali a Peter Pann zavítají v sobotu 14. března na Flédu v rámci svého společného turné k albu Ale ne. Jako hosté se zde objeví Cladia a Terapia.

Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky. S talentem na melodie a mísením moderního zvuku je kapela Zrní ikona novátorství. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný, jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický. Osobně jsme se o tom mohli přesvědčit v neděli 15. března v Mahenově divadle!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy, Brno, Fléda, Zrní, Horkýže Slíže, Expediční, Scala, Otrlý divák, rap, kino, hudební skupina, festival, videokamera, dobrodružství, obilniny, Mahenovo divadlo, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Balkan Bashavel, Horkýže Slíže, Expediční kamera, festival pro otrlé, rap na Flédě a Zrní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.