Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Brněnský Queerball 2020 propagoval s tématem Spolu navěky manželství pro všechny

Ples pro gaye, lesby, queer lidi a jejich přátele proběhl v brněnském Babylonu letos již po osmé. Večerem provedla návštěníky Iva Pazderková, na programu bylo několik tanečních vystoupení včetně drag show.

Téma Spolu navěky odkazuje k manželství pro páry stejného pohlaví

Osmý ročník brněnského Queerballu moderovala Iva Pazderková. Tématem bylo tentokrát heslo „Spolu navěky", neboli „Forever Together“, které odkazuje na snahu zlegalizovat v Česku manželství pro páry stejného pohlaví. „Zákon o manželství pro všechny leží v Poslanecké sněmovně už nějakou dobu. I proto téma letošního plesu souvisí s manželstvím a doufáme, že se brzo dočkáme jeho realizace," popsal myšlenku za tématem plesu jeden z organizátorů Marek Christ. Tématiku mnozí z návštěvníků podpořili zakomponováním svatebních prvků do svých šatů či doplňků. 

Ve svatebním přišli i partneři Honza a Marek. „Na Queerballu jsme už podruhé a zatím je to tu moc fajn. Je to super příležitost potkat staré známé, ale třeba se taky seznámit s novými lidmi," pochvaloval si akci pár. 

Po slavnostním zahájení proběhla drag show i taneční vystoupení

K tanci návštěvníkům zahrála kapela Eremy. Prostor pro tanec střídal pestrý program. Iva Pazderková během svého pěvěckého vystoupení zazpívala písně I Will Survive či Bad Romance. Taneční pár Natálie Otahalová a Tomáš Vořechovský publiku ukázal vášnivou sambu i rumbu. Akrobatická skupina Born to Trick, která v roce 2018 vystoupila na soutěži Československo má talent pak předvedlo náročnou sestavu, během které akrobaté saltem přeskakovali návštěvníky ležící na podlaze. Velký úspěch sklidilo také taneční vystoupení drag queen (travesti show). Program vyvrcholil o půlnoci bohatou tombolou, hlavní cenou byl pobyt v hotelu Anybody. 

Na místě se podepisovala petice za uzákonění manželství pro všechny

Kromě připraveného programu, tance a fotokoutku mohli návštěvníci navštívit také informační stánek iniciativy Jsme fér. Toto hnutí požaduje rovné manželství pro všechny bez rozdílu pohlaví a genderu. „Chceme stejná práva pro všechny lidi. Prostřednictvím téhle petice chceme, aby se do naší férové výzvy na podporu zrovnoprávnění manželství zapojili starostové a starostky,“ vysvětloval význam petice dobrovolník z iniciativy Jsme fér Martin Tománek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky LQBT, ples, stejnopohlavní manželství, queerball, manželství, Iva Pazderková, taneční vystoupení, Babylon, tanec, petice, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, Tomáš Vořechovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO/VIDEO: Brněnský Queerball 2020 propagoval s tématem Spolu navěky manželství pro všechny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.