Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Legendární Suzi Quatro obráží koncertní podia s novou deskou. V rámci světového turné se zastaví i v Brně!

PR článek

Hudební ikona 70. a 80. let, americká zpěvačka a baskytaristka Suzi Quatro, se vrací do ČR. V úterý 25. února vystoupí ve Velkém sále Lucerny v Praze a ve čtvrtek 27. února v brněnském Sono Centru. Zpěvačka je v Česku pravděpodobně nejznámější představitelkou hard rocku a přijede s hutnou rockovou show v rámci světového turné ke zbrusu novému albu No Control, které vydala v březnu 2019.

Rodačka z Deatroitu, vlastním jménem Suzi Quatrocchio, se narodila 3. 6. 1950 a svou první skupinu – Suzi Soul & The Pleasure Seekers - založila se svými sestrami v roce 1964. V roce 1970 odcestovala do Anglie na pozvání producenta Mickieho Mosta.

Mezi její nejúspěšnější hity patří písně Can The Can, 48 Crash, Devil Gate Drave, If You Can´t Give Me Love nebo duet s Chrisem Normanem ze Smokie Stumblin´In. „Fanoušci klasických hitů zpěvačky nemusí truchlit, protože kromě písní z nového alba na koncertech v Praze a Brně zazní i průřez všemi zásadními hity její hudební dráhy,“ říká Pavel Tesař, pořadatel koncertů.

Suzi Quatro byla první ženou, která v rocku převzala do té doby výhradně mužskou dominantní roli v rámci kapely jako zpěvačka i muzikantka. V zásadě byla první rockovou frontwoman. Za svůj vzor ji označila Chrissie Hynde z The Pretenders i baskytaristka legendárních Talking Heads Tina Weymouth.

Mimo to se Suzi objevila v řadě filmů, v jedné epizodě detektivní série Dempsey a Makepeaceová nebo Vraždy v Midsomeru. Účinkovala také v divadle a v současné době moderuje každý týden vlastní rock and rollový pořad v britské rozhlasové stanici BBC 2. V roce 2014 oslavila 50 let profesionální hudební kariéry.

Poslední volné vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketmaster a prostřednictvím služby Goout.


SUZI QUATRO

25.2.2020 Lucerna Velký sál, Praha

27.2.2020 Sono Centrum, Brno

Start koncertů: 20:00 h

www.brnokoncert.cz

Ohodnoť článek

Štítky Suzi Quatro, Brno, koncert, sono, brnokoncert, Česko, rock, Praha, Chris Norman, Chrissie Hynde, Tina Weymouthová, Pavel Tesař, Anglie, Crash

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární Suzi Quatro obráží koncertní podia s novou deskou. V rámci světového turné se zastaví i v Brně!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.