Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Éterická Sóley nebo svérázný estonský rapper Tommy Cash. Brno chystá nový multižánrový festival POP MESSE

Brno je kulturou proslavené město a rozhodně neusíná na vavřínech. Letos přichází se zcela novým hudebním festivalem POP MESSE, který rozpálí letní dny 24. a 25. července v rytmu nejrůznějších stylů. Program se zaměří především na mladou multižánrovou hudbu přesahující obecně vžitý pojem POP. Dvoudenní akce plná hudby a festivalové atmosféry návštěvníkům otevře brány areálu Bobycentra a bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami. Vstupenky letos seženete za zahajovací cenu 630 korun.

Pořadatelé staví na originální dramaturgii i konceptu a Pop Messe má ambici stát se unikátní platformou s vysokým uměleckým potenciálem. „Dramaturgii bude tvořit z velké části hip hop, elektronika a kytarová hudba. Počítáme ale i s prostorem pro žánry jako folk, jazz či world music a nebudeme se vyhýbat ani vážné hudbě. Naši pozornost obrátíme také na aktuální společenská témata jako jsou ekologie, společnost a technologie,“ přibližuje programovou strukturu dramaturg festivalu Tomáš Kelar.

V Brně, městě uprostřed Evropy, tak vzniká festival, jenž si klade za cíl být průsečíkem umění, technologií a urbexu. „Nový kulturní projekt věnuje svoji pozornost i tématům se sociálním přesahem,“ komentuje festival primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Festival pomůže handicapovaným cestovat

„Těší mne, že festival ve spolupráci se Sociálním nadačním fondem města Brna a Jihomoravského kraje daruje 10 Kč z každé prodané vstupenky spolku RadoVan, který pomáhá hendikepovaným lidem v cestování bez překážek.“ dodává. Tento spolek založili nadšenci, kteří chtějí pomoci lidem na vozíku, mají zkušenosti s cestováním handicapovaných a se zajištěním asistence či podpory. Jejich cílem je shromáždit peníze na dodávku s ručním řízením.

POP MESSE slibuje nadupaný line-up českými i světovými hvězdami

Pop Messe nabídne jedinečný line-up se zahraničními headlinery reprezentujícími světová jména z žánrů elektronické hudby i současného popu. Do Brna tak zavítají jména jako elektronické duo Modeselektor, které udržuje naživu ducha berlínské techno scény devadesátých let, pařížská elektro house dvojicie Acid Arab inspirující se východní hudbou, provokativní raper Tommy Cash, něžná písničkářka Sóley, energičtí Algiers nebo afrofuturistická kapela KOKOKO! 

Fanoušci se mohou těšit také na britského funk-jazzového umělce Kamaala Williamse, irskou folkovou skupinu Lankum nebo představitele anglické elektroscény vystupujícího pod pseudonymem Vessel.

Dočkají se i fanoušci tuzemské scény, svou účast potvrdili například legendární BUTY, úžasná alternativní a kritiky opěvovaná kapela Kalle & Band nebo na cenu Anděl v kategorii Objev roku čerstvě nominovaní Bert & Friends. Aktuálně zveřejněný line-up není finální, další jména budou brzy následovat.

Návštěvníky čeká areál Bobycentra a slavný stadion Za Lužánkami

Jedinečnou atmosféru festivalu si návštěvníci budou moci vychutnat v areálu okolo Bobycentra a fotbalového stadionu Za Lužánkami. 

„V Brně neexistuje místo, ke kterému by mě táhlo silnější pouto, než je právě areál za Lužánkami. Zažil jsem zde unikátní atmosféru třicetitisícových návštěv na fotbale, své první lásky, koncert Metallicy i infarktové finále hokejového Nagana. Pevně věřím, že multižánrový hudební festival Pop Messe se stane jednou z hlavních hnacích sil, rozpohybuje dění na scéně a zúročí potenciál nejen samotného areálu, ale celého Brna pyšnícího se titulem město hudby UNESCO.“ popisuje blížící se událost brněnský radní pro kulturu Marek Fišer.

Jsem velmi rád, že jsme ve vedení města našli shodu tento ambiciózní projekt podpořit a věřím, že si festival najde příznivce nejen na Moravě, ale pomalými krůčky vyroste v projekt, za kterým si najdou cestu nadšenci z celé Evropy,“ dodává.

Brno by tak mohlo získat svůj jedinečný festival, který by si v budoucnu získal stejně proslulé jméno jako například Mighty Sounds, Rock for People nebo Colors of Ostrava. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pop messe

Štítky festival, Brno, Tommy Cash, Sóley, Bobby, elektro, techno, multižánr, hudba, Lužánky, kultura, hudební festival, vstupenka, projekt, styl, Evropa, rap

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Éterická Sóley nebo svérázný estonský rapper Tommy Cash. Brno chystá nový multižánrový festival POP MESSE  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.