Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno hledá ředitele Divadlo Radost, Peškovi končí funkční období

Brno vyhlásilo výběrové řízení na ředitele loutkového Divadla Radost, které hraje především pro děti. Zájemci se mohou hlásit do 29. února, řekl dnes novinářům radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti). Podle něj končí smlouva současnému řediteli Vlastimilu Peškovi. ČTK zjišťuje, zda se pětašedesátiletý Peška do konkurzu přihlásí. Divadlo vede od roku 1994.

Náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti) upozornil, že podle dohody v koaliční smlouvě bude město vyhlašovat výběrová řízení u všech příspěvkových organizací, kde ředitelům končí funkční období. Stejné to podle Koláčného bylo loni i u hvězdárny, kde výběrové řízení vyhrál předešlý ředitel Jiří Dušek.

Podle Fišera končí Peškovi pětileté období. V čele divadla ale stojí více než 25 let. "Hodnotící komise, která bude složená z odborníků, buď potvrdí současného ředitele, nebo tam bude někdo nový," poznamenal Fišer.

Podmínky pro uchazeče jsou magisterské vzdělání, minimálně pět let praxe ve vedoucí funkci, znalost základních principů fungování příspěvkové organizace a další předpoklady. Úkolem uchazečů bude vytvořit koncepci divadla na období let 2020 až 2025. Podle Fišera by mohlo být o vítězi jasno v dubnu.

Divadlo Radost v Bratislavské ulici nabízí inscenace pro děti i dospělé. Základ tvoří inscenace pro mateřské a základní školy. Většina kombinuje různé typy loutek s živou hereckou akcí. Divadlo má asi 1500 loutek.

Autoři | Foto divadlo Radost

Štítky ČR, správa, divadlo, Brno, AUDIO, Loutkové divadlo Radost, výběrové řízení, Česká pirátská strana, Tomáš Koláčný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hledá ředitele Divadlo Radost, Peškovi končí funkční období  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.