Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Zatmění Měsíce, návrat do minulosti v Sonu, SKiNNY BARBER a Sensey, svatební festival a Scandi2020 v Artu

Vstoupili jste do nového roku s čistou hlavou? Pokud máte stále trošku „zatmění“, tak jste na tom stejně jako Měsíc tento týden. Jen na ten bude asi zajímavější pohled. Vydejte se tedy na večírek nebo do kina a trošku s vyčistěte hlavu. Ještě mi za to poděkujete, uvidíte.

V pátek 10. ledna se Měsíc ponoří do zemského polostínu. Vše vypukne osm minut po šesté hodině večerní, kdy Měsíc spatříme nad jihovýchodním. Do zemského polostínu se začne nasouvat spodním okrajem. Postupně tedy bude tmavnout „odzdola nahoru“, ale levý horní cíp Měsíce bude zářit po celý večer s plnou intenzitou. K pozorování polostínového zatmění Měsíce nepotřebuje nic víc než vaše oči, dobrý výhled na oblohu a příznivé počasí. Anebo přijďte na Hvězdárnu, kde si to užijete o něco víc.

Dnes už kultovní party G’oldies v Sono centru dostává mladšího sourozence. Millenium v pátek 10. ledna nabídne aktuální hudbu, videoprojekce videoklipů a zábavu celou noc pod taktovkou DJ Cuba 6.

SKiNNY BARBER a Sensey, talentovaní rappeři nové vlny, kteří mají na svědomí hit Mami, koukej, jsem frajer!, vyrážejí na společné turné. Na Flédě se zastaví v pátek 10. ledna. SKiNNY BARBER vydal zábavný singl Návyková a chystá žánrově pestré EP. Stejně tak Sensey se už brzy chystá vydat album. Hostem celého turné bude talentovaný beatmaker, DJ a rapper Naume. 

V pátek 10. a v sobotu 11. nás čeká 5. ročník Wedding Bazaaru, akce pro nastávající i milovníky svateb, kteří se v Tržnici potkají se spoustou svatebních dodavatelů. Přijďte se naladit na váš svatební den, pobavit se osobně s dodavateli, vyzkoušet a osahat si jejich výrobky, ochutnat jejich vlastnoručně vyrobené dobroty a mnoho dalšího.

Tváře severské kinematografie uvede festival „Scandi 2020“ v kině Art od pátku 10. do neděle 12. ledna. Známá jména i nové objevy, hrané filmy i dokumenty, dramata i thrillery, to vše přinese další ročník oblíbené přehlídky severských filmů. Tematickým zaměřením přehlídky budou „ženy na válečné stezce“. Přehlídka uvede předpremiéru dánského kandidáta na Oscara – snímek Srdcová královna, který se stal i hlavním motivem vizuálu nadcházejícího ročníku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky hvězdárna, Sono, Fléda, Skinny Barber, Wedding bazaar, ART, kino, Scandi2020, Měsíc, festival, zatmění Měsíce, barber, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Zatmění Měsíce, návrat do minulosti v Sonu,  SKiNNY BARBER a Sensey, svatební festival a Scandi2020 v Artu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.