Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Když divadlo pomáhá. Kulaté výročí Masarykova onkologického ústavu oslaví i oblíbená divadelní hra

PR článek

Při příležitosti 85. výročí Masarykova onkologického ústavu chystá divadelní společnost StageArtCz benefiční představení The Naked Truth. Úspěšná inscenace se bude hrát 9. 1. 2020 v 19:00 v Divadle Bolka Polívky, výtěžek pomůže na nákup speciálního software na lepší vyhodnocování mamografických snímků.

Komedie The Naked Truth byla ve Velké Británii uváděna s velkým úspěchem a skvělou odezvou diváků i kladně přijata odbornou divadelní kritikou, což platí i pro české prostředí. StageArt tuto hru uvádí od roku 2016 a nejen s ní obráží jeviště po celé ČR za velkých ovací. 

Vesnický kulturák a tanec u tyče

The Naked Truth je příběhem pěti žen, které se setkávají ve vesnické tělocvičně-místním „kulturáku“ na kurzu pole dance. Ani jedna z nich netuší, co ji čeká, ale každá má svůj vlastní dobrý důvod naučit se tančit u tyče: zvýšit si sebevědomí, získat nebo udržet si muže, vdát se, shodit pár kilogramů anebo se vydat za vytouženou kariérou.

I přes nejrůznější dívčí třenice a neshody se ve chvíli, kdy se jedna z nich dozví krutou zprávu o svém zdravotním stavu, semknou a nově nabyté taneční zkušenosti využijí v benefici ve prospěch charitativního projektu.

Aktéři se vzdávají honoráře ve prospěch zlepšení lékařské péče

A právě motiv nemoci, naděje a semknutí spojuje hru s beneficí pro Masarykův onkologický ústav. V rámci konání této benefice se všichni zúčastnění zříkají nároku na honorář. Veškerý výtěžek z akce bude věnován MOÚ na nákup softwaru, který značně zjednodušuje a urychluje porovnání a vyhodnocení radiologických snímků mamografie, kdy správné vyhodnocení a závěr může mít pro pacientku cenu života.

Přínos nového software popisuje primář Oddělení radiologie MOÚ Jan Křístek:

„Hodnocení úspěšnosti nových léků a postupů při léčbě karcinomu prsu (případně i dalších nádorů) je ve výzkumu zásadně závislé na správném hodnocení zobrazovacích vyšetření, jako je mamografie, počítačová tomografie nebo magnetická rezonance. Lékař - radiolog musí u každého pacienta pečlivé projít tisíce snímků, navzájem je porovnat a správně vyhodnotit, zda terapie funguje nebo ne a na základě jeho vyhodnocení pak lékař – onkolog velmi drahou léčbu buď zásadně změní, nebo ukončí. Pro pacienty může mít správné vyhodnocení a závěr cenu života.

Dnes radiologové provádějí hodnocení a analýzu výsledků manuálně, měření se zapisují do tabulek, reportů a pak dále analyzují. Je to náročné, trvá to dlouho a přes veškerou možnou pečlivost nelze vyloučit lidskou chybu nebo opomenutí. 

Ve špičkových světových institucích pomáhá s hodnocením speciální software, který automaticky provedená vyšetření seřazuje v čase, vyhledává sledovaná referenční ložiska, naměřené výsledky se pak automaticky řadí, analyzují, archivují a celý proces je výrazně zrychlen, je přehledný, spolehlivý a omezuje riziko lidské chyby na možné minimum. V západní Evropě ve výzkumných institucích se pomalu stává standardem. Krom výrazného zefektivnění celého procesu a úlevy hodnotícím specialistům by to v neposlední míře umožnilo srovnat krok se Západní Evropou, standardizovat porovnatelnost se spolupracujícími světovými centry a zvýšit kvalitu studií a prestiž MOÚ. V důsledku toho lze očekávat i snadnější přístup nejnovějších studijních léčiv pro české pacientky a nabídnout naději i v případech, které před několika lety nebyly reálně řešitelné. “ 


Diváci tak nákupem vstupenky přispívají na dobrou věc. StageArtCz také nabízí speciální vstupenky v ceně 1 000,-, jakožto možnou formu podpory pro firemní klientelu, které tak mohou nakoupit benefity pro své zaměstnance či klienty a přispět tak na další vývoj v MOÚ a záchraně lidských životů. Tyto vstupenky lze rezervovat na e-mailové adrese vita@stageart.cz.

Více informací o představení naleznete a možnosti nákupu vstupenek najdete na stránkách na www.stageart.cz.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Masarykův onkologický ústav, stageart, the naked truth, divadlo, software, Bolek Polívka, vstupenka, Velká Británie, Česko, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když divadlo pomáhá. Kulaté výročí Masarykova onkologického ústavu oslaví i oblíbená divadelní hra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.