Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Letos vyjedou do brněnských ulic hned dvě vánoční šaliny! Přibude speciální PFková

Jako každý rok, i letos do ulic vyrazí 30. listopadu speciální vánoční šalina. Letošní rok však vyjede i PFková šalina s vánočním polepem, která bude Brnem projíždět na pravidelných linkách. Obě nasvícené krásky budou představeny veřejnosti už o den dříve při rozsvícení vánočního stromu v Pisárkách a na náměstí Svobody.

Tradiční vánoční šalina, na kterou jsou Brňáci zvyklí, bude stejně jako loni vyzdobena světelnými rámy s různými vánočními motivy. Šalina bude Brnem rejdit od 30. listopadu a projet se budete moci až do 23. prosince. Trasa zůstává stejná jako v předchozích letech: Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží – Zelný trh - Náměstí Svobody – Česká a nastoupit budete moci každých 20 minut.

Žádné speciální jízdenky potřebovat nebudete, jízdné je dle běžného tarifu. V době provozu vánoční tramvaje a také z důvodu konání vánočních trhů budou linky číslo 4 a 9 odkloněny ulicí Husovou, náhradou obslouží zastávky Nové sady a Šilingrovo náměstí.

„Naše vánoční retro tramvaj patří mezi symboly adventu v Brně. Atmosféru, kterou přináší, jsme chtěli rozvézt dál než jen do centra města, proto jsme se rozhodli osvětlit i naši PFkovou tramvaj, kterou budou moci lidé vídat na pravidelných linkách,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

PFkou se projedete na lince 4, 5 a 11

Nová PFková šalina bude cestujícím na svém polepu přát kouzelné Vánoce a šťastnou jízdu rokem 2020. Vánoční atmosféru navíc doplní i světelné řetězy, které měří 400 metrů. Tato kráska vás sveze například na linkách 4,5 a 11.

Obe šaliny se na veřejnosti poprvé objeví v pátek 29. listopadu ve čtyři hodiny odpoledne u příležitosti rozsvěcení vánoční lípy na točně v Pisárkách. Odtud pak odjedou na náměstí Svobody, kde si s návštěvníky užijí zahajování trhů a rozsvěcení vánočního stromu. PFková šalina pak bude pro přepravu zájemců zdarma. Do běžného provozu se obě tramvaje dostanou v sobotu.

Speciální stánek nabídne dárkové předměty

Novinkou letošního roku bude netradiční stánek s upomínkovými předměty, který se přesune do nově opravené historické tramvaje 4MT na náměstí Svobody. Do prodeje podnik zařadí novou oblíbenou hru Brno Šalinou nebo předměty s motivy autobusů a tramvají. Jejich provoz totiž v příštím roce slaví kulaté výročí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Targosz, Amálie Mrkosová

Štítky vánoční šalina, Brno, PF šalina, DPMB, Náměstí Svobody, Pisárky, advent, Dopravní podnik města Brna, Zelný trh (Brno), Vánoce, Šilingrovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos vyjedou do brněnských ulic hned dvě vánoční šaliny! Přibude speciální PFková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.