Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mirai, Vypsaná fixa, Prague Burlesque a vánoční trhy

Ulice Brna provoní svařák, šaliny nebudou jezdit přes centrum a dostat se z jedné strany Svoboďáku na druhou bude zkouška nervů a trpělivosti. Je to tak, Vánoce v Brně začali. Dáváte si svařák, abyste si užili vánoční atmosféru nebo abyste snížili stres z tohohle období?

Česká kapela Mirai vydala v září v pořadí třetí desku s názvem Arigató a teď se vydávají na tour. V Brně se zastaví tento týden a vystoupí v Sonu rovnou dvakrát. Poprvé v úterý 26. a pak ve středu 27. listopadu.

Žijeme v době, kdy jeden lživý příspěvek na twitteru či Facebooku má větší dosah než systematická práce investigativních novinářů. Erik Tabery, šéfredaktor týdeníku Respekt, s Vámi bude diskutovat jak o minulosti, tak o budoucnosti ČR a její občanské a politické scéně v úterý 26. listopadu společenském centru Sýpka.

Vypsaná Fixa oslaví 25. narozeniny a pokřtí novou desku ve čtvrtek 28. listopadu v Sonu. Pojďte oslavit čtvrtstoletí této punkové kapely s dadaistickými texty.

Vánoční trhy na náměstí Svobody začínají v pátek 29. listopadu a potrvají až do 5. ledna. Trhy budou tradičně zahájeny rozsvícením vánočního stromu na náměstí primátorkou města Brno a biskupem. Slavnostní rozsvícení stromu je naplánováno na 17 hodin. Následně zde budou probíhat trhy pod názvem Brněnské Vánoce v plné parádě.

Za poslední roky koncerty Pekaře přerostly z písničkáře s kytarou do kapel. Podzimní turné ale bude jinak. Nebo nebude? Doslovný název je: "Jako vždycky, jen tak trochu akusticky. Udělejte si vlastní názor v pátek 29. listopadu v Metru.

Sonny Vargas přiveze v sobotu 30. listopadu do Cabaret Dés Péchés exotickou show Prague Burlesque. Hvězdná Miss Cool Cat se svými čísly sahá na vrchol svých fyzických možností. Lady Mousellyca, odhalí temné zákoutí své duše a Coca Valente vám svým zdrcujícím hlasem vnutí lásku k sobě samému. Na toto představení budete ještě dlouho vzpomínat. Hlavně v noci.

Exkluzivní adventní koncert v rámci tour Až do nebes Moniky Absolonové bude v neděli 1. prosince v Sonu. V rámci večera zazní známé a oblíbené vánoční písně., osvědčené hity i nové skladby. Moniku Absolonovou doplní Boom! Band Jiřího Dvořáka či smyčcové kvarteto. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, Brno, Vypsaná fiXa, Mirai, hudební skupina, vánoční trhy, Vánoce, svařené víno, Monika Absolonová, Erik Tabery, Facebook, Twitter, Jiří Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Mirai, Vypsaná fixa, Prague Burlesque a vánoční trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.