Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mario, Tetris, Pac-Man. Technické muzeum zve na turnaj devadesátkových her

Milovali jste Super Maria, Pac-Mana, Tetris, River Raid nebo Dyna Blaster? Na devadesátkové konzoli si je můžete zahrát znova. Technické muzeum pořádá jako zlatý hřeb výstavy retro počítačů turnaj v retro PC hrách! O víkendu 23. a 24. listopadu se můžete na všechny tyto hry těšit a užít si dopoledne plné vzpomínek na legendy videoherního průmyslu. Ti nejlepší mají navíc příležitost vyhrát skutečně hodnotné ceny.

Technické muzeum v Brně otevřelo na konci října jedinečnou výstavu, která mladým generacím přibližuje počátky osobních počítačů a PC her, popisuje tak dobu od počátku do poloviny 90. let, kdy se výpočetní technika začala mezi lidi rozšiřovat. Návštěvníci zde mohou vidět osobní počítače a herní konzole nejen české výroby, ale mají příležitost si některé hry i zahrát. 

K vyzkoušení her je pro zájemce připravená speciální retro herna s historickými počítači z let v rozmezí 1980–1995 s herním automatem, ale i s moderními PC emulátory se stovkami her. Technické muzeum nabízí dokonce i letecký a závodní automobilový simulátor, které si návštěvníci mohou zkusit ovládat. 

Přijďte si změřit své síly v PC hrách

Program turnaje Víkend herních legend:

sobota 23. 11. 2019
1. herní blok
10:45–11:45 Pac-man
12:00–13:00 Tetris
2. herní blok
14:00–15:00 Space Invaders
15:00–16:00 Super Mario Bros

neděle 24. 11. 2019
1. herní blok

10:45–11:45 Super Mario Bros
12:00–13:00 Dyna Blaster
2. herní blok
14:00–15:00 Tetris
15:00–16:00 River Raid

Informace o přihlašování, průběhu a pravidlech turnaje najdete zde.

​Výstavu v této podobě mohou zájemci navštívit do 12. ledna 2020. V obměněném stavu bude přístupná od 27. ledna do 27. dubna 2020.

Jako zlatý hřeb výstavy a vyvrcholení celé exhibice bude rozhodně herní turnaj v retro počítačových hrách. Organizátoři počítají se všemi věkovými kategoriemi a srdečně zvou celé rodiny. 

„Turnaj jsme připravili skutečně pro všechny, bez ohledu na věk a herní zkušenosti. Soutěžit se bude během herního víkendu v osmi soutěžních blocích, přičemž každý návštěvník se může zúčastnit až čtyř herních bloků. Hlavní cenou turnaje je herní konzole a ovladače, finanční a věcné odměny, poukázky do několika sportovišť v Brně, například do oblíbené laser game arény,“ přibližuje organizátor akce Zbyněk Rederer z Technického muzea v Brně.

Navštivte i stálou expozici

„Návštěva muzea o víkendu 23.–24. 11. se mimo jiné vyplatí i kvůli stále expozici mapující historický vývoj počítačové techniky s názvem Výpočetní technika. Kromě jednoduchých početních pomůcek jako například abakus tu návštěvníci najdou i první klávesové sčítací stroje, analogové počítače nebo samočinné počítače nulté až třetí generace.“ dodává Rederer.

Turnaj v retro počítačových hrách otevře své brány poprvé 23. 11. v 10.00, soutěžit se bude až do odpoledních hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Technické muzeum

Štítky retro, PC, videohry, technické muzeum, turnaj, počítač, Technické muzeum v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mario, Tetris, Pac-Man. Technické muzeum zve na turnaj devadesátkových her  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.