Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Olympijský festival se do Brna vrátí i příští rok, tentokrát v letní podobě

Olympijský festival se příští rok vrátí do Brna k příležitosti Letních olympijských her v Tokiu. Návštěvníci se mohou těšit na téměř padesát sportů v areálu Sportovního Klubu Policie Kometa, na koupališti Riviéra i na přehradě.

Olympijský festival se po dvou letech vrátí do Brna

Olympijský festival měl v Brně premiéru už při minulých zimních olympijských hrách. Příští rok si jej Brňané užijí v letní podobě k příležitosti letních olympijských her v Tokiu.

Aktivity budou ve sportovním areálu i na koupališti

Centrum festivalu bude v areálu Sportovního Klubu Policie Kometa, další aktivity budou na blízkém koupališti Riviéra a na přehradě. Návštěvníci si v areálu budou moct vyzkoušet sedmačtyřicet sportů, k dispozici bude i příměstský tábor pro děti. Festival vyjde vstříc i seniorům, organizátoři pro ně přizpůsobí hned několik sportovních aktivit.

Brněnskou přehradu zaplní jachty, kanoe i paddleboardy

Koupaliště Riviéra nabídne kurzy plavání, zápasy ve vodním pólu i výuku nasedání na závodní skif. Brněnská přehrada se na první dva srpnové dny zaplní jachtami, kanoemi a paddleboardy. Ve sportovním areálu se odehraje také Mezinárodní turnaj olympijských nadějí v rugby.

Olympijský festival se otevře na přelomu července a srpna

„Na festivalu v Brně se nám moc líbilo, děti nejvíce ocenily venkovní bruslení,“ mínila návštěvnice Renata Vágnerová. Letní festival ale s rodinou prozatím v plánu nemá. „Upřednostňujeme zimní sporty, ale čas ukáže,“ dodala Vágnerová. Zájemci si budou moct olympijskou atmosféru užít od 24. července do 9. srpna příštího roku.

Loni festival navštívilo přes sto padesát tisíc lidí

Na zimní festival loni dorazilo více než sto padesát tisíc lidí, letos organizátoři očekávají návštěvnost vyšší. „Přeci jen léto je pro sportování příznivější a také se zúčastní více sportovních svazů a klubů. Navíc sporty neomezujeme pouze na olympijské, ale bude zde možné si vyzkoušet i neolympijské,“ vysvětlil generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík.

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Olympiáda, Olympijský festival, festival, 2020, LOH, olympijské hry, sport, koupaliště, Tokio, Letní olympijské hry, Brněnská přehrada, Petr Graclík, Český olympijský výbor, policie, přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival se do Brna vrátí i příští rok, tentokrát v letní podobě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.