Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Košt svatomartinského vína, Noc divadel, Mezipatra, Movits!, MIG 21 a oslavy 17. listopadu

Na tomto týdnu je krásné, že se svobodně můžete rozhodnout, co budete dělat a co chcete vidět. A taky to, že stejně svobodně se můžete rozhodnout, že nepůjdete nikam. Ale věřte mi, že to by vás rozhodně mrzelo.

Tradiční ochutnávka Svatomartinský košt vín 11. listopadu bude i letos na náměstí Svobody. První láhev na slavnostní přípitek v 11 hod. přiveze na brněnské náměstí Svobody sv. Martin následovaný početným průvodem, který projde centrem města a bude zakončen žehnáním vína na pódiu. Po přípitku náměstí rozezní cimbálová muzika a ochutnávání svatomartinských vín bude pokračovat. 

V dalších dnech, od úterý 12. až do pátku 15. listopadu, budou na náměstí Svobody Vin(n)osti svatého Martina, což je prezentace svatomartinských a mladých vín, ale také vín z produkce jednotlivých vinařství

Švédská parta Movits! a její mix hip-hopu a neo swingu bude k poslechu ve středu 13. listopadu na Flédě. Těšit se můžete na divokou taneční jízdu prokládanou mezinárodně srozumitelnými texty, jimiž trojice v rodném jazyce glosuje současné globální problémy.

Po vyprodaném koncertu na Špilberku se MIG 21 vrátí na podzim na Flédu v rámci tour HYJÉ! Aby se dostalo na všechny, tak vystoupí rovnou třikrát – ve čtvrtek 14., v pátek 15. a nakonec v sobotu 16. listopadu.

Tento týden nás čeká v Cabaret Des Pechés i koncert zpěvačky s charakteristickým, nezaměnitelným hlasem a největšími hity jako jsou Amsterdam, Pink, nebo Proč mě nikdo nemá rád…Brno ve středu 13. listopadu nenavštíví nikdo jiný než Ilona Csáková.

20. ročník queer filmového festivalu Mezipatra bude od středy 15. až do 22. listopadu v Brně. Festival každoročně představuje kolem stovky českých i zahraničních filmů s LGBTQ+ tématy i jejich tvůrce a tvůrkyně. Filmy oceňuje odborná porota v rámci prestižní mezinárodní soutěže mezinárodních filmů. Nedílnou součástí programu jsou doprovodné diskuze, přednášky, workshopy, výstavy a party.

Sedmý ročník Noci divadel s podtitulem „Divadlo a svoboda“ proběhne třetí listopadovou sobotu, která tento rok připadá na 16. 11. Ústředním tématem bude 30. výročí sametové revoluce. Noc divadel nabízí nevšední zážitky, jako jsou například workshopy pro děti i dospělé, prohlídky divadelních zákulisí, diskuze s herci, scénografy a režiséry napříč brněnskými divadly

Kapela Zrní v rámci tour “Havlovy děti Havlovi” zavítá v sobotu 16. listopadu i do brněnského Divadla Husa na provázku, které je úzce spjato s osobností Václava Havla. Celý projekt vznikl ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla u příležitosti 30 let svobody po pádu komunismu. 

V rámci oslav 30. výročí sametové revoluce je připraven festival, který je založen na vztahu mezi minulostí a současností a reflektuje vývoj společnosti od antikomunistického převratu do současnosti. Tematický cyklus je rozdělen do tří dnů se třemi tématy a několika programovými formáty – filmovými projekcemi, besedami, výstavou a křtem knihy. V sobotu 16. program bude rámovat téma Listopad v rámci Československa a rozděleného světa, neděle 17. bude věnována lokálnímu kontextu Listopad v Brně a nebude chybět ani lampionový průvod. Pondělní program nese název Od Listopadu k dnešku – společenský vývoj 1989-2019.

Štítky Tipy na týden, kultura, divadlo, Mig 21, slavnost, víno, Václav Havel, svatomartinské víno, Sametová revoluce, Brno, Ilona Csáková, Fléda, Zrní, Knihovna Václava Havla

TIPY NA TÝDEN: Košt svatomartinského vína, Noc divadel, Mezipatra, Movits!, MIG 21 a oslavy 17. listopadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.