Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Bílé dny ledového severu i hřejivé lásky, Halloweenská párty v latinskoamerickém rytmu, Emma Smetana, Barbora Poláková a Poklad Inků

Barevný podzim tento víkend čeká pestrý Halloween i bílá nadílka. Fléda i Brněnské výstaviště propadne latinskoamerickým rytmům a Inckému zlatu, na Špilberku a ve Schrott Gallery zase propukne bílé svatební šílenství. Kdo se těší na muziku, neměl by vynechat návštěvu Kabinetu Múz, kam míří Emma Smetana, nebo SONO Centrum, kde vystoupí Barbora Poláková. A pokud už se těšíte na zimu, rozhodně vás potěší i Dny severské kultury.

Halloweenské období je v plném proudu! Není tedy překvapením, že právě k tomuto tématu se poslední týden přiklání všechny brněnské párty a události. Do pestrobarevné výzdoby se dnes zahalí Fléda, která se rozhodla slavit svátky mrtvých v latinskoamerickém stylu. Día de los Muertos přináší velkolepé oslavy plné tance, bodypaintingu a překrásných masek. 

Latinská amerika se dostala i na Brněnské výstaviště. Tady dnes začíná očekávaná výstava Poklad Inků. Zlatem se třpytící expozice nabídne pohled do dávných dob jihoamerické civilizace, která odhalí i originální poklad s nesmírnou historickou hodnotou. 

I když na sníh je ještě brzo, tento víkend se na Špilberku i ve Schrottu zaleskne bílá nadílka. Stojí za ním svatební setkání a festivaly, které přináší do podzimních mlh hřejivé teplo. Zamilované dvojice, jež plánují veselku, se mohou osobně potkat se svatebními dodavateli, a budou pak mít možnost naplánovat svůj velký den spolu. Ode dneška se zamilovaní mohou přijít podívat do Schrott Gallery, zítra zas záplava bílých šatů propukne na Špilberku.

A v bílém ještě zůstaneme. Ve středu jste mohli ucítit první ledový závan. Ten k nám přišel až z daleké Skandinávie. Od 30. října začal v Brně 10. ročník festivalu severské kultury, který potrvá až do 6. listopadu. Hlavním hostem festivalu v Brně letos bude islandská spisovatelka a držitelka Ceny Severské rady za literaturu Auður Ava Ólafsdóttir. 

Emma Smetana vydala svoji debutovou desku What I’ve Done v roce 2016. Teď po třech letech vydává nový singl Over a představit ho přijede i do Brna v sobotu 2. listopadu v Kabinetu múz. V rámci svého turné svým fanouškům poprvé zazpívá i další nové skladby, které plánuje vydat v roce 2020. 

A v sobotu 2. listopadu máme ještě jeden koncert, ale v Sono Centru. V Brně vystoupí v rámci své tour popová zpěvačka Barbora Poláková. Živá prezentace, během níž dostávají rovným dílem prostor jak písně z eponymního debutu (2015), tak z posledního alba ZE.MĚ, je pak pulzující a zábavnou show, která skvěle funguje v klubovém prostředí i na velkém pódiu.

 

 

Autoři | Foto Emma Smetana

Štítky Poklad Inků, Fléda, Kabinet múz, Poláková, Smetana, svatba, Špilberk, Barbora Poláková, Emma Smetana, festival, Halloween, Brněnské výstaviště, kultura, Brno, Sono Centrum, láska

TIPY NA VÍKEND: Bílé dny ledového severu i hřejivé lásky, Halloweenská párty v latinskoamerickém rytmu, Emma Smetana, Barbora Poláková a Poklad Inků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.