Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ikonický brněnský klub Mersey končí. Na konci listopadu pořádá velkou rozlučkovou párty

Mersey klub, jeden z nejstarších hudebních klubů v Brně, ohlásil ukončení své činnosti. Produkce připravila několik posledních akcí, než se brány podniku definitivně uzavřou v sobotu 23. listopadu 2019. 

„Po 26 letech fungování jsme se rozhodli, že Mersey klub zavřeme a prostory využijeme na pronájem firmě Pura Vida, která zde bude vyrábět originální jógovou módu,“ stojí v prohlášení majitele klubu Pavla Tesaře, který v následujícím textu objasňuje důvody tohoto kroku. 

V čase, který Mersey klubu zbývá, proběhne několik koncertů různých žánrů a program završí Mersey closing party v duchu starého Mersey, legendy 90. let, kde vznikala brněnská houseová historie. 

Koncerty v říjnu, parties v listopadu

O nadcházejícím víkendu si přijdou na své zejména milovníci kytar a hlasité rockové hudby, v pátek 11. října totiž zahrají punk rockeři z Dánska The Movement, v sobotu pak čeští The Atavists, držitelé ceny Anděl. 

Ve středu 16. 10. do Mersey zavítá populární zpěvačka Olga Lounová s kapelou. Na koncertu zazní průřez jejími dosud vydanými CD, ale možná proběhne i ochutnávka z nového materiálu, který zpěvačka v současnosti připravuje. 

Hned o dva dny později, tedy v pátek 18. října, zapaříme v rytmu funky s Tonyou Graves. Majitelka nezaměnitelného hlasu české hudební scény 16 let působila s kapelou Monkey Business, v Mersey klubu však vystoupí sólově s kapelou a představí dvě zdařilá alba, za něž byla nominována na ceny Anděl. 

Neděle 27. října bude patřit ikonám alternativního rocku ze zahraničí. Australský hudebník Mick Harvey je v hudební branži činný od roku 1973. Spoluzakládal temnou kapelu The Birthday Party a vystupoval s The Bad Seeds Nicka Cavea nebo se zpěvačkou PJ Harvey. Do Brna přijede v rámci evropského turné s programem složeným z materiálu ze svých čtyř sólových alb. Pro tento projekt si přizval blízkého spolupracovníka J.P.Shilo, baskytaristu Glenna Lewise a bubeníka ze skupiny Sonic Youth Stevea Shelleyho.

Druhá listopadová sobota se ponese ve znamení hiphopu a už teď to vypadá, že bude pěkně plno. Podium a mikrofon ovládne pražská partička Prago Union. V předprodeji zbývá posledních pár vstupenek. 

Jak jsme naznačili v úvodu, zavíračka klubu, Mersey closing party, se bude konat v sobotu 23. listopadu. „Společně vyvoláme ducha pozdních 90. let, kdy byl podnik útočištěm všech příznivců house music. Na closing party totiž zahrají DJs nám nejbližší – tedy Javas, Koala, Pavel Bidlo, Elio a Lillou," slibují organizátoři.

Na většinu z akcí probíhá předprodej prostřednictvím služeb Goout a Smsticket. Další info najdete na Mersey webu či Facebooku

Autoři | Foto Mersey klub Brno

Štítky Mersey, klub, Brno, uzavření, prago union, Tonya Graves, Olga Lounová, hudební skupina, Pavel Tesař, Ceny Anděl, Nick Cave, PJ Harvey, Mick Harvey, Steve Shelley, Glenn Lewis

Ikonický brněnský klub Mersey končí. Na konci listopadu pořádá velkou rozlučkovou párty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.