Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do brněnské zoo přibydou pižmoni, radní města Brna ve středu schválili vybudování výběhu

V Zoo Brno najdou nový domov pižmoni. Vybudování krytého i venkovního prostoru za jedenáct milionů korun odsouhlasili ve středu radní města Brna.

Nový domov pro pižmoně

Radní města Brna ve středu schválili návrh pro výstavbu výběhu pižmoňů. Projekt zahrnuje vybudování venkovního i vnitřního chovného zařízení s výběhem, odstavným prostorem a dvorkem. „Chov pižmoňů je součástí našeho dlouhodobého chovatelského plánu, který se snažíme spolu s vedením města postupně naplňovat,“ popsal ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. Pižmoni budou umístěni v expozičním celku Beringie v dolní části zoo, kde doplní další zvířata ze severských oblastí. „Hlavní výběh bude mít přes 700 metrů čtverečních, návštěvníci tak budou moci pozorovat tento druh v krásném přírodním prostředí,“ dodal Hovorka.

Rozpočet je jedenáct milionů korun

Pro vybudování výběhu je schválen rozpočet ve výši jedenácti milionů korun. Výstavba je prodloužena do roku 2020. „Stavbaři zdemolují nepoužívané toalety u výběhu tygrů, namísto nich vyroste nová budova se třemi oddělenými boxy pro zvířata,“ popsal první náměstek primátorky Petr Hladík.

Loni navštívilo Zoo Brno 330 tisíc lidí

Loňský rok byl pro brněnskou zoo úspěšný, navštívilo ji více než 330 tisíc lidí, což je nejvíce za posledních dvacet let. „Chceme, aby se zoologická zahrada dále rozvíjela a byla pro návštěvníky atraktivní,“ uvedl Hladík.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zoo, Brno, pižmoň, pižmoni, Zoologická zahrada Brno, Petr Hladík, Beringie

Do brněnské zoo přibydou pižmoni, radní města Brna ve středu schválili vybudování výběhu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.