Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnské kino Lucerna nabídne filmový cyklus plný evropské i světové kinematografie

Klasický program složený z aktuálních filmových premiér od října osvěží cyklus vybraných filmů, které se i přes svou atraktivitu do podvědomí diváků příliš nedostaly. Na své si přijdou převážně fanoušci uměleckých filmů, ale v programu se objeví i komedie či česká klasika Miloše Formana. 

Již po čtvrté bude Filmový cyklus nejen pro středoškoláky hostit brněnské kino Lucerna, stejně jako minulou sezónu se i tentokrát promítne celkem 9 filmů evropské i světové kinematografie. Cyklus je zaměřen převážně na fanoušky takzvaných “artovek”, avšak i běžný divák si může nejen rozšířit své obzory, nýbrž se i pobavit u komedií nebo si užít nostalgickou projekci Československého filmu. Ukázkového majitele permanentky Filmového cyklu popisuje autor a organizátor projektu Jiří Švéda: 

„Pokud považuješ film především za umění a ne jen za zábavu, pokud sneseš i jiné filmy než přihlouplé blockbustery, pokud dokážeš obětovat trochu svého pohodlí u internetu a zajít jednou za měsíc do kina, tak jsi náš člověk.”

 

Projekce probíhají každý měsíc ve třech představeních s pevným začátkem v 18:00, a to vždy první úterý, středu a čtvrtek v měsíci. Výjimkou bude měsíc duben, kdy je projekce o týden posunuta. Zájemci si mohou za 580 korun zakoupit permanentku na libovolný den, kterou si na každý měsíc automaticky zaručí neadresné místo v sále.

Cyklus promítne celkem 9 snímků od října roku 2019 do června roku 2020 a při koupi permanentky se na každý film dostanete za necelých 65 Kč. Mezi vybranými filmy se objevují například černobílý polský snímek Studená válka, iránský animovaný film Teheránská tabu, italské drama Dogman, francouzská komedie Utop se, nebo plav nebo již zmíněná klasika Miloše Formana Černý Petr. 

Počet permanentek je omezen a každým dnem postupně mizí, k dostání jsou pouze na pokladně kina. Pokud byste měli zájem o jednotlivé projekce, je možno zakoupit lístek za 80 Kč, avšak jejich počet bude posléze omezen vzhledem k počtu prodaných permanentek. První projekce začínají již 1. až 3. října filmem Studená válka, který v krátkém úvodu představí organizátor cyklu Jiří Švéda.

Autoři | Foto Mikuláš Valíček

Štítky kino lucerna, film, promítání, kino, filmový cyklus, Palác Lucerna, komedie, Miloš Forman, kinematografie, studená válka, Dogman

Brněnské kino Lucerna nabídne filmový cyklus plný evropské i světové kinematografie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.