Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Sladké opojení na Pekařské i Svoboďáku, pivní speciality v Líšni, koncerty ve Staré Pekárně a filmový maraton v Artu

Podzim začíná a s ním jak outdoorová, tak i indoorová zábava. Spoustě z nás se už ani nechce ven, proto bude ideální zalézt do nově zrekonstruovaného kina Art, který nabízí 100 hodin nepřetržitého maratonu filmů. Tento víkend bude také vonět sladce a cukrově. Druhé narozeniny slaví oblíbený obchod s kulatým měkkým pečivem Kafe&Kobliha a komu se nechce až na Pekařskou, může to stočit na Svoboďák na Sweet Dreams Fest, kde si zaručeně také vybere. Samozřejmostí pro Brno jsou i pivní festivaly a šňůra koncertů.

Ačkoli jsme to už možná ani nečekali, s podzimem přichází dlouho očekávané znovuotevření kina Art! Všechna ta sláva začíná už dnes, symbolicky na pátek třináctého, který smůlu rozhodně nepřinese. První projekce ve zrenovovaném kině začne v sedm hodin a promítán bude bude legendární němý film Východ slunce a to za doprovodu živé hudby Duncana Hendyho v provedení smyčcového kvarteta IQ a klavíru Kristýny Znamenáčkové, dirigovat bude Gabriela Tardonová. Následně pak vypukne oslava stých narozenin Artu v podobě nonstop maratonu 100 let artu, 100 hodin filmu, který skončí až o nedělní půlnoci. 

Pokud máte žízeň a o pátečním večeru byste raději ucucli z dobrého piva, nenechte si ujít 5. narozeniny Pubu u Dvou přátel na Dominikánském náměstí. K popíjení, poslechu a klidně i tanci zahraje sám velký kníže pornofolku Záviš! Pokud máte chuť na trochu undergroundu, nemůžete šlápnout vedle. 

Na své si přijdou i mlsné jazýčky,a to v sobotu. Narozeniny slaví i sladký obchod Kafe&Kobliha na Pekařské.O zábavu bude rozhodně postaráno, krom sladkého opojení čeká všechny návštěvníky například zpívání s heliem, což rozhodně zní víc než legračně! Nadšenci hospodského fotbálku si můžou zahrát turnaj, dát si pivo a gin s tonikem a slavit až do hluboké noci. 

Na lep se nechejte chytnout i od dalšího ročníku SWEET DREAM FEST! Opět se můžete těšit na množství různých druhů sladkých dobrot z Brna i okolí. Sladkosti si můžete vychutnat v neděli 15. září na náměstí Svobody v Brně. Plavková sezóna už stejně bude pasé, tak můžete pomalu rýsovat vánočního svetru.

Brno nikdy nezklame, pokud se jedná o pivo. Jen v blízkém okolí je spousta malých pivovarů, které nabízení své zlato do celého spektra místních hospůdek. Přijďte ochutnat, jaké pivo se vaří nejen v Líšni. Líšeňský pivovar totiž pořádá už druhý ročník Podzimního pivního festivalu.  Těšit se můžete na pořádné pěňáky, dobré jídlo, ale také na hudbu, a napít se ze vzorků hned několika okolních pivovarů.

Stará Pekárna slaví dvacáté narozeniny. Jako dárek si připravila sérii koncertů, které zde budou od středy 11. až do 29. září. Zahrají zde vybrané kapely, které měly během těchto dvaceti let koncert v brněnském klubu. Na zítra je již přichystáno trio kapel Bombarďák, Cermaque a The Complication. Akce začíná už v pět hodin a do rytmu indies se můžou přijít zavrtět i vaše ratolesti. Bombarďák je totiž právě pro ně!

Autoři | Foto

Štítky kobliha, stará pekárna, sweet dreams fest, pivo, Brno, kino Art, koncert, maratonský běh, kino, Líšeň, film, narozeniny, pivovar, festival, Kristýna Znamenáčková, obchod

TIPY NA VÍKEND: Sladké opojení na Pekařské i Svoboďáku, pivní speciality v Líšni, koncerty ve Staré Pekárně a filmový maraton v Artu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.