Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Špilberk se od úterý opět rozezní operou. Národní divadlo zahájí sezónu představením Carmen

Opera brněnského Národního divadla se na přelomu srpna a září přestěhuje na hrad Špilberk, kde pod širým nebem uvede pět inscenací. Zároveň tak otevře sezonu 2019/2020. První představení je na programu v úterý 27. srpna a poslední v úterý 3. září. Umělci budou zpívat bez mikrofonů, protože nádvoří hradu podle organizátorů poskytuje dobré akustické podmínky. Momentálně je prodáno téměř 1900 vstupenek na všech pět představení.

Jako první uvidí diváci operu Carmen a mohou se těšit také na Lazebníka sevillského s částečně novým obsazením. Připojují se Roman Hoza jako Figaro a Ondřej Koplík jako Almaviva. Poslední srpnový den bude patřit Nedbalově operetě Polská krev a působení operního souboru na Špilberku uzavřou díla Giuseppe Verdiho Nabucco a La traviata.

Organizátoři jsou připravení i na deštivé počasí. „Diváci budou mít možnost zakoupit si na místě pláštěnky a většinou hrajeme i za mírného deště. Přírodní živly jako součást představení jsou působivou kulisou venkovních akcí," uvedl umělecký šéf opery Jiří Heřman.

Pokud by počasí neumožnilo představení dohrát, organizátoři nabízí divákům výměnu vstupenek na běžná představení Janáčkovy opery podle osobního výběru. Operu na Špilberku mohou diváci vidět čtvrtým rokem, první letní představení Janáčkova opera zahrála na nádvoří hradu už v květnu.

Autoři | Foto NdB

Štítky Národní divadlo Brno, opera, Špilberk, představení, Giuseppe Verdi, Ondřej Koplík, Jiří Heřman, Polská krev, Nabucco

Špilberk se od úterý opět rozezní operou. Národní divadlo zahájí sezónu představením Carmen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.