Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Letní kino, vůně moře na Mušlobraní, Keltský festival a start MOTO GP

Koukáte na fotky svých přátel na sociálních sítích, které posílají ze zámoří, a máte neskutečnou chuť na plody moře? O víkendu si jich můžete užít dosyta! K tomu si zatančit na Keltském festivalu Lughnasad, nebo skočit na letní kino. Největší rachot ale zažijete na MOTO GP.

Milujete mořské potvory, ale nijak vás nenadchnou ledem obalené sáčky na dně mrazáku v supermarketu? Navoďte si přímořskou atmosféru přímo v Brně na Burianově náměstí, kde se uskuteční opakování oblíbené akce Mušlobraní. To si na sobotu 3. srpna pro mlsné návštěvníky připravil Ocean48. Těšit se můžete na bohatou nabídku slávek, vongolí, ústřic, mořských mečů a dalších mušlí.

Komu v žilách koluje divoká keltská krev a v hrudi tluče romantické srdce, ten ocení keltský festival Lughnasad, který bude opět zasazen do nitra hradu Veveří. V sobotu 3. srpna uvidíte budování keltského ležení KELTOI. Vyzkoušíte si dávné keltské žití včetně řemesel, her pro děti i dospěláky, věštění, magie či rituálního malování na tělo.

Pokud jste tento víkend zvažovali výlet mimo Brno, rozhodně si zajeďte do Uherského Hradiště na Letní filmovou školu. Již 45. ročník tohoto filmového festivalu má opět co nabídnout pro akreditované i běžnou veřejnost. Dnes se na plátně přímo uprostřed hradišťského náměstí můžete přijít podívat na komediální drama Teroristka s Ivou Janžurovou v hlavní roli. 

Zítra vás v rámci doprovodného programu čeká například Čermák&Staněk comedy. Vtipný stand-up dvou komiků s charakteristickým smyslem pro humor vás dostanou do kolen. Večer plný humoru zaručen. 

Filmové zážitky vás nečekají pouze na Slovácku, i Brno přináší projekce pod širým nebem. Dnes je to například psychologický horor Rozpolcený, který se vám ve vší kráse ukáže na plátně na dvoře Městského divadla na Lidické. 

Oficiálně začíná také další ročník velkolepého a mezinárodně známého závodu MOTO GP. Kontroverzní událost, která už roky zabírá přední strany novin, se letos uskuteční znova a opět půjde do plných. Při této příležitosti se pak můžete ztratit ve víru velkoměsta, které bude žít nočním životem. První závody propukly již dnes!

 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky moto GP, Letní filmová škola, letní kino, mušlobraní, keltský festival, Lughnasad, festival, Mistrovství světa silničních motocyklů, moře, Brno, vůně, Iva Janžurová, Hrad Veveří

TIPY NA VÍKEND: Letní kino, vůně moře na Mušlobraní, Keltský festival a start MOTO GP  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.