Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pivní festival, David Koller na Špilasu, Mušlobraní, keltský festival a Dan Bárta

Vydali jste se na dovolenou za sluncem, slaným pískem a teplým mořem? Tak vám možná v Brně chybí mořské potvory a jiné speciality, které jste si dopřávali na talíři. Tento týden se můžete vrátit zpátky, co se gastronomie týče. A jako bonus to můžete zapít pivem či zpestřit poslechem našich muzikantů!

Pivní festival Brno je festivalem především chutí a zážitků. To vše opět na náměstí Svobody. V termínu od středy 31. července až do soboty 3. srpna se v centru Brna představí pivovary a minipivovary nejen z celé České republiky doplněné o stánky s občerstvením, food trucky a regionálními prodejci.

Jedinečný a neopakovatelný David Koller letos opět vystoupí na letní scéně hradu Špilberk. Kombinaci výborného českého zpěváka a do tmy halícího se Brna si můžete užít ve čtvrtek 1. srpna.

Půlení léta klepe na dveře a s ním se vrací další pop-up akci na Malé Americe! Vůně dálek, exotického ovoce i tematický bar a hudba! Tentokrát v mexickém a španělském stylu ve čtvrtek 1. srpna. Co ochutnáte tentokrát? Burrito, tacos nebo tradiční paellu. Chybět samozřejmě nebude Corona či Tequila! 

Skvělý písničkář z Valašska, Thom Artway, ovlivněný především anglickým folkem začínal jako pouliční muzikant v Sydney. Jeho hit I have no inspiration pronikl na vrcholky hitparád. Thom v Brně vystoupí ve čtvrtek 1. srpna na zakončení Vaňkovkafestu.

Na závěrečném koncertu Vaňkovkafestu zahraje ještě skupina Alice ve své původní sestavě a s frontmanem Danem Bártou

Sezóna mušlí je v plném proudu, a tak si pro vás z Ocean 48 připravili opakování oblíbené akce Mušlobraní neboli letní slavnosti. Akce se bude konat v sobotu 3. srpna opět na Burianově náměstí. Těšit se můžete na bohatou nabídku slávek, vongolí, ústřic, mořských mečů a dalších mušlí.

Komu v žilách koluje divoká keltská krev a v hrudi tluče romantické srdce, ten ocení keltský festival Lughnasad, který bude opět zasazen do nitra hradu Veveří. V sobotu 3. srpna uvidíte budování keltského ležení KELTOI. Vyzkoušíte si dávné keltské žití včetně řemesel, her pro děti i dospěláky, věštění, magie či rituálního malování na tělo.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, Dan Bárta, David Koller, Brno, Thom Artway, gastronomie, Česko, Náměstí Svobody, Špilberk, Sydney

TIPY NA TÝDEN: Pivní festival, David Koller na Špilasu, Mušlobraní, keltský festival a Dan Bárta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.