Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Sting, Šary Vary, Žiwell Express, ProART, Meruňkobraní a Aneta Langerová

Taky vám přijde, že kdo letos v létě ještě nenavštívil nějaký festival, jako by nebyl? Výhodou je, že tento týden nemusíte za festivaly jezdit daleko, některé vám doslova přijedou až pod nos! A výběr je tak různorodý, že si vybere každý.

Ochutnávka toho, co letošní festival v Karlových Varech svým návštěvníkům přichystal nás čeká pod názvem Šary Vary od pondělí 8. do neděle 14. července. Co jste nestihli tam, můžete si v klidu vychutnat ve Scale. Čekají vás filmy jako Diego Maradona, Nevlastní sestra nebo Parazit a mnoho dalších.

4 dny, 1200 kilometrů, 30 cestovatelských přednášek, 10 koncertů, nespočet hudebních jamů – to je festival Žiwell Express. Láká vás po staré trati dojet na louku, s příjemnými lidmi si dát pivo, poslechnout si o jejich cestách a při kytaře usínat pod hvězdnou obloho? Tak to nesmíte chybět. Každý den účastníky čeká 7 hodin jízdy vlakem, ve kterém se budou konat přednášky o cestování a hudební jamy. Večer vlak zastaví u louky, kde budou koncerty. Vystoupí například Zrní, Heimat, Helemese, Erika Stárková & Bill Candy a další. Festival bude zastavovat i v pátek 12. července v Brně, ale vyjíždí se už ve čtvrtek 11. července z Prahy.

Slovenská pop rocková stálice DESmod přijede ve čtvrtek 11. července dobýt Špilberk. Sedminásobní slovenští slavíci si střihnou set při zapadajícím slunku nad Brnem, to by stálo za hřích, no ne? 

V sobotu 13. července nás čeká Meruňkobraní aneb festival meruněk v Židlochovicích. V hlavní roli budou meruňky, jako naše lokální potravina, ale hlavní téma bude pestřejší – meruňka ve světové gastronomii. A je přislíbeno hvězdné kuchařské obsazení.

Za festivaly nemusíte daleko, postačí třeba jen do Slavkova u Brna. V rámci Slavkov Open se letos představí norské sourozenecké duo Marcus & Martinus, kapela Slza a Tomas Bocek. Koncerty budou v sobotu 13. července v Zámecké zahradě ve Slavkově u Brna. O den dříve navíc vystoupí legendární Sting!

ProART festival je mezinárodní workshop festival tance, zpěvu, herectví, fotografie a dalších performing arts. Festival bude v pěti městech v Česku, v Brně začíná už v neděli 14. července a workshopy které nabízejí profesionálům i široké veřejnosti výuku v oborech – tanec, herectví, zpěv, fotografie, kreativní psaní, hudba, budou až do 21. července.

Aneta Langerová se od své výhry v Superstar značně posunula. Je to renesanční osobnost, která originálně a velmi úspěšně působí nejen v muzice. Přijďte se nechat pohladit jejím krásným projevem a hudbou v neděli 14. července v rámci Vaňkovkafestu.

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, Aneta Langerová, Sting, Diego Maradona, meruňka, Brno, Slavkov u Brna, Scala, Karlovy Vary, Erika Stárková, Marcus & Martinus, koncert

TIPY NA TÝDEN: Sting, Šary Vary, Žiwell Express, ProART, Meruňkobraní a Aneta Langerová  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.