Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní promítání nabídne pestrou nabídku. Stačí si jen vybrat

Prázdniny jsou v plném proudu a k letním teplým večerům neodmyslitelně patří promítání filmů pod širým nebem. S přáteli nebo rodinou můžete i letos vyrazit na letní kino pod hvězdami. Z pestré nabídky si totiž vybere každý.

Letní kino Brno – střed, Scalní letňák, Špilberk nebo třeba Dvůr Městského divadla Brno. Brňané mají i letos velký výběr, kam na promítání pod hvězdami zajít. Sezona letňáků zahájila již pátou sezónu. Těšit se můžete jak na české, tak i zahraniční filmy.

Letní kino na Špilberku má naplánováno rovnou 28 projekcí. Nabídka oplývá všemi žánry od komedie až po drama. Můžete zde vidět snímky jako Toman, Deadpool 2 nebo třeba romantický muzikál Největší showman s Hugh Jackmanem v hlavní roli. Na své si přijdou i děti. Špilas totiž nabízí i animáky Hotel Transylvania 3 nebo Shreka a další. Letní kino Špilberk promítá v červenci od 21:30, v srpnu pak od 21:00. rezervovat vstupenky si nemusíte. Prodávají se pouze na místě.  Vstupné je 100 Korun. Kompletní program naleznete zde www.letnikinospilberk.cz

Bohatý repertoár má také Scalní letňák, který pořádá Univerzitní kino Scala ve spolupráci s Moravskou galerií. Promítá se každé úterý, čtvrtek a sobotu. Těšit se zde můžete na kvalitní snímky z celého světa. Nejbližší promítání je již tuto sobotu 6. července, a to český snímek Ženy v běhu. Představení se konají na zahrádce kavárny Morgal na nádvoří Místodržitelského paláce Moravská galerie v Brně.

Filmy naslepo nebo klasiky jako Casablanca 

Pokud se sledování filmů na čerstvém vzduchu nemůžete nabažit. Je pro vás to pravé letní kino Brno- střed. Na nádvoří radnice městské části Brno-střed se totiž filmy promítají každý prázdninový den. A pokud přijdete včas můžete si film vychutnat v pohodlí lehátka. Ani opozdilci nebudou celý film stát. Pro ně jsou zde k dispozici sklápěcí židle. Filmy se promítají za každého počasí. V areálu je i stánek s občerstvením. Můžete si tak vychutnat pivečko nebo vínečko u kultovního snímku Casablanca nebo Takoví normální zabijáci. Více informací naleznete na webových stránkách.

Zdroj: kinobude.cz

Mr. Beana v roli agenta Johnny Englishe najdou diváci v dalším z letních kin, a to na dvoře Městského divadla Brno. Osvěžit si hitovky jako We will rock you kapely Queen si pak můžete u filmu Bohemian Rhapsody. Vstupenky je možné rezervovat na webu akce.

Pokud máte rádi překvapení dorazte na zahradu kulturního centra Semilasso. Během srpnových večerů se mohou diváci vydat na set filmů naslepo, kdy diváci nebudou tušit, na jaký film jdou. Zároveň tak nemusí platit vstupné. Zbylý program bude zveřejněn během července na webových stránkách kulturního centra.

Autoři | Foto letnikinospilberk.cz

Štítky letní kino, prázdniny, promítání, film, Brno, Špilberk, Hugh Jackman, Moravská galerie v Brně, Největší showman, Mr. Bean, Casablanca, Queen, Shrek, Městské divadlo Brno

Letní promítání nabídne pestrou nabídku. Stačí si jen vybrat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.