Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Poslední ohňostroje, obřanský ObrFest, slavnosti dvou velkých brněnských univerzit a festival mořských specialit

Pracovní týden je u konce a nám nezbývá než se nechat unést víkendovou atmosférou. A další víkend, na který jsme se mohli těšit, bude opět nabitý kulturními zážitky od muziky, přes vědu, jídlo a pití až po relax u vodních dýmek. Kterou akci si nenecháte ujít? Přinášíme vám několik tipů z redakce.

Sedmý ročník multižánrového open-air festivalu ObrFest na okraji Brna v části Maloměřice a Obřany se uskuteční v pátek 14. a v sobotu 15. června 2019 opět na fotbalovém hřišti Borky. Pokud ještě nemáte lístky, určitě to rychle napravte! Čekají vás dva dny plné muziky, divadlo, filmy, busking stage, výstavy, skvělé pivo a občerstvení. 

Tradiční závěrečný ohňostrojný muzikál na počest jubilujících brněnských univerzit bude v sobotu 15. června nad hradem Špilberk. Design a produkci zajistí společný IGNIS BRUNENSIS Team pod vedením společnosti Flash Barrandov SFX. Ohňostroj nese název Gaudeamus Igitur. 

Jeden z ohňostrojů si však můžete užít i v sobotu na brněnském výstavišti v rámci oslav 100. výročí Masarykovy univerzity. Ta si krom instagramové hry připravila také spoustu poučných přednášek i zábavy. Festival MUNI100 je otevřený všem – akademikům, absolventům, studentům i široké veřejnosti. Těšit se můžete na odpoledne plné hudby, zábavy a skvělé gastronomie! Jako hlavní hřeb večera pak vystoupí Vojtěch Dyk & B-Side Band s bandleaderem Josefem Buchtou.

Krom Masarykovy univerzity slaví své kulaté výročí festivalem také Mendelova univerzita. MENDELU se bude slavit na Fotbalovém stadionu za Lužánkami. Pořadatelé si pro návštěvníky připravili spoustu hudby. Vystoupí zde Voxel, kapela Zrní nebo výtečná zpěvačka a první česká Superstar Aneta Langerová.

Pokud nejste hudební nadšenci a zajímá vás spíš pořádná porce dobrého jídla, nelze než doporučit jubilejní desátá vlna food festivalu zaměřeného na ryby a plody moře, Slavnosti moře. Tato jedinečná voňavá akce se i v letošním roce uskuteční v parku Kraví hora. Během víkendu 15. a 16. června se návštěvníkům představí Bistro Ocean48 s dalšími předními brněnskými i mimobrněnskými restauracemi. Slavnosti moře nabídnou kromě kvalitního exotického jídla, bohatou nabídku moravských vín, kávy a dalších pochutin za doprovodu latinoamerických rytmů

Fanouškům hiphopu jistě neušla dnešní rapová kolaborace českých jedniček v oboru Vladimira518 a SIFONa z WWW., která se koná v brněnském klubu Vibe. Těšit se můžete i na jména jako Netzach & Arthur M (GR), Saddan & Bambi Dee, Upgrade a Captain Sound.

Ti, kteří hledají kousek klidu a harmonie, by si zase neměli nechat ujít Dny čaje a keramiky, které se jako každým rokem uskuteční o víkendu 15. – 16. června v Lužáneckém parku. Letos se voňavý festival návštěvníkům otevře již popatnácté. Krom výstavy porcelánu se mohou čajoví nadšenci těšit i na speciality z tohoto blahodárného nápoje, přehlídku tanečnic, bojového umění i japonského divadla nebo na zajímavé přednášky a workshopy. 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky ObrFest, Slavnosti moře, Ignis Brunensis, MUNI100, MENDELU, Brno, festival, slavnost, univerzita, moře, ohňostroj, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Aneta Langerová, Vojtěch Dyk, Josef Buchta, Obřany

TIPY NA VÍKEND: Poslední ohňostroje, obřanský ObrFest, slavnosti dvou velkých brněnských univerzit a festival mořských specialit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.