Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Centrum VIDA! má pro tatínky a dědečky dárek. Na Den otců mohou s ratolestmi přijít úplně zdarma

Speciální dárek ke Dni otců dostanou všichni tatínci i dědečci ve Science centru VIDA! na Brněnském výstavišti. To si pro rodiče mužského pohlaví přichystalo vstup zcela zdarma. A že má centrum co nabídnout!

Science centrum VIDA! si přichystalo zajímavý dárek pro tatínky a jejich ratolesti. V neděli 16. června, kdy se po Dnu matek slaví také Den otců, mají všichni tatínci i dědečci vstup zcela zdarma. Zábavní a vědecké centrum láká na Bastlírnu - prostor pro malé i velké kultily. Vyzkoušet si návštěvníci mohou také hru na netradiční hudební nástroje, které si dokonce mohou sami vyrobit a těšit se mohou také na pokusy se světlem, výbušnou science show Detonátor i zajímavou konstrukční hru v podobě stavby rozmanitých kuličkových drah.

Zajímavá je výstava nejen uvnitř, ale i vně centra

Určitě si nenechte ujít nově otevřenou venkovní expozici. Na návštěvníky tu čeká světelný hranol nebo vodní orchestr. Radost si mohou udělat také pohledem na bubliny unášené větrem z obřího bublifuku. Venkovní expozice nabízí také posezení na čerstvém vzduchu i pěkný výhled na pavilony brněnského výstaviště.

Zahrajte si na špióny

Uvnitř, na galerii VIDA! science centra, dále čeká výstava Haló, díky které se dá zažít dobrodružství komunikace na menší i větší vzdálenosti. Odvysílejte kamarádovi vzkaz pomocí nejslavnějšímu kódu na světě – prostřednictvím morseovky. Dorozumívejte se akustickými zrcadly nebo barevnými vlajkovými kódy. Zahrajte si na špiony, naučte se šifrovat zprávy a odposlouchávat cizí rozhovory. Prostřednictvím jednoduchého systému lan si posílejte dopisy jako děti z Bullerbynu. Výstava potěší dědečky, tatínky i zbytek rodiny a to i děti už od předškolního věku.

Autoři | Foto VIDA!

Štítky Den otců, tatínci, dědečci, VIDA, výstaviště, Brněnské výstaviště, science center, výstava

Centrum VIDA! má pro tatínky a dědečky dárek. Na Den otců mohou s ratolestmi přijít úplně zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.