Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Soutěžní ohňostroje, minipivovary v Řečkovicích, Kapitán Demo, Ghettofest a Cocktail Internationl

Teploměry hlásí letní počasí akorát včas. Tento týden nás čeká opravdu pestrá nabídka festivalů, které máme většinou spojené právě s létem. Festival piva? Ohňostrojů? Hudební? Všechno bude.

Ve středu 5. června nás čeká na přehradě soutěžní ohňostroj z Portugalska, a to s názvem Ohňový tanec. Tanec je nejintimnější ze všech umění. Váže dohromady duši s tělem. Probudit k životu se může milióny různých způsobů, ale jeho univerzálnost vždy sjednocuje lidi v oslavách. Právě proto si Luso Pirotecnia téma vybrala, aby prezentovala cestu světem tanců. Balet, swing, rock-n-roll a Bollywood, to jsou jen některé ze stylů, které zazáří v ohňostroji. Luso pevně doufá, že si při nich diváci zatančí nebo si budou alespoň podupávat nohama do rytmu ohňostrojného představení.

Jiří Burian neboli Kapitán Demo odehraje svojí show na velkém nádvoří hradu Špilberk v pátek 7. června. Program bude dále pokračovat after párty v klubu Vibe od 23:00, kde mimo jiné Jiří Burian zahraje svůj DJ electro set.

V pátek 7. června nás čeká čtvrtý ročník Gregoryfestu, což je festival v Řečkovicích. Vystoupí zde Vypsaná Fixa, Mucha, Xavier Baumaxa a další.

Ghettofest je pouliční festival odehrávající se v Brně, ve vyloučené lokalitě Cejl, přezdívané také „Brněnský Bronx“. Jeho hlavními motivy jsou otevření – ghetta, myslí jeho obyvatel i ostatních Brňanů a naděje – pro lepší soužití, pro vzájemné respektování, a to bez konfrontací a vymezování. Ghettofest není proromský festival. Ghettofest je festival pro všechny! Jako takový je organizován lidmi, kteří v lokalitě žijí, žili nebo k ní mají úzký osobní vztah, Romy i Čechy. Letos v sobotu 8. června proběhne již 8. ročník.

V sobotu 8. června nás čeká další soutěžní ohňostroj, tentokrát až z Filipín. Název show je Jazz jak má být. Charakteristická bude dějová linka postavené na jazzovém motivu, proto ohňostroj doprovodí nejznámější skladby tohohle žánru.

V Boskovicích vzniká nový festival, Summer fest. V sobotu 8. června se zde objeví nejoblíbenější české kapely jako jsou Rybičky 48, Mirai, UDG, Poetika, Pekař a další.

Bílovická křižovatka je multižánrový hudební festival v blízkých Bílovicích nad Svitavou. V sobotu 8. června zde vystoupí Xindl X, Děda Mládek Illegal Band, Gazdina Roba a další.

Československý Rockfest 2019 jako oslava 30letého výročí Sametové revoluce. 10 kapel, 10 velkých koncertů, legendy československé rockové a metalové scény v jeden den a na jednom pódiu – to nás čeká v sobotu 8. června na fotbalovém stadionu za Lužánkami.

Již čtvrtý ročník oblíbeného Řečkovického festivalu minipivovarů bude opět na krásném místě v amfiteátru starého řečkovického pivovaru. Kromě ohromného množství českých a moravských pivovarů budou v sobotu 8. června k ochutnání i zahraniční pivovary z Anglie, USA, Německa či Belgie. Pivo sice bude středobod celého festivalu, ovšem bude i široká nabídka jídla a hudební zábavy.

8. června se v Brně uskuteční třetí ročník gastronomicko-kulturní události Cocktail International. Tato akce vedle Vaňkovky a s volným vstupem v sobě spojuje přehlídku toho nejzajímavějšího ze světa koktejlbarové kultury a bohatý hudební program.
Na akci čeká hosty nabídka dvanácti unikátních barů, které je provedou koktejlovou historií i aktuální mixologickou tvorbou. Míchané nápoje se vám dostanou z rukou nejpovolanějších barmanů z různých koutů barového světa. Nabitý gastronomický program doplní pokrmy oblíbených brněnských bister a hudební produkce.

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, ohňostroj, Jiří Burian, Řečkovice, pivovar, minipivovar, Brno, Bollywood, Portugalsko, Xindl X, Xavier Baumaxa, Sametová revoluce

TIPY NA TÝDEN: Soutěžní ohňostroje, minipivovary v Řečkovicích, Kapitán Demo, Ghettofest a Cocktail Internationl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.