Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pro děti Dětský den, pro rodiče Gulášfest. Zábavou nadité Lužánky, vernisáž v palačinkárně i tip na výlet mimo Brno

Co rozhodně nevynechat tento víkend? Ke dni dětí můžete svým ratolestem i sami sobě nadělit pobyt v Lužánkách, kde si zábavu najdou jak děti, tak dospělí. Chybět nebude ani vernisáž pro milovníky umění, či pozvánka do kina. A pokud si chcete v neděli vyčistit hlavu a vydat se na výlet, stojí za to navštívit Židlochovický zámek.

Lužánky pro všechny generace

Již po páté láká Lužánecký Guláš Fest příznivce jídla, pití a zábavy do areálu tenisových kurtů Brněnského lužáneckého tenisového klubu a přilehlého parku na klání o nejlepší masový guláš. Tentokrát to bude v sobotu 1. června. Pro děti bude také připraven bohatý sportovní doprovodní program – lezecká stěna, lanová dráha, minitenis, skákací hrad se skluzavkou a mnoho dalšího.

Zároveň se v Lužáneckém parku uskuteční oslava Dne dětí s programem pro malé i velké. Krom dětského blešáku se mohou návštěvníci těšit i na hudebně-scénickou show Nikoly Muchy a Anatola Svahilce, workshop grafitti nebo loutkové divadlo. 

Zábava okolo Prýglu

Preferujete jinou než českou kuchyni? Stalo se již tradicí, že první červnová sobota patří na hradě Veveří všem milovníkům Řecka. Ani letošní rok nebude výjimkou. 1. června nás čeká Řecká sobota, kdy si užijeme taneční a hudební vystoupení souborů i ochutnávku řecké gastronomie.

V sobotu 1. června nás čeká i první ohňostroj na přehradě v rámci Ignis Brunensis. Tento ohňostroj nese název Bůh ochraňuj královnu a můžete se těšit na doprovod v podobě nesmrtelných hitů od kapely Queen.

Sobotní chvilka umění

Milovníci umění mohou v sobotu 1. června navštívit také vernisáž konanou v kavárně Panksy. V šest hodin se veřejnosti představí ženské zástupkyně brněnského výtvarného spolku Hearts of Creation, které ve spolupráci se zakladatelem pražského ilustrátorského studia dRAWetc. Vladimírem Strejčkem vytvořily K.O.Operaci - vernisáž s odkazem na každoročně pořádaný komiksový festival KOMA.

Neděle mimo Brno

Pokud se chystáte na nedělní výlet, doporučujeme návštěvu zámku v Židlochovicích, kde se bude slavnostně otevírat nově zrekonstruovaný zámecký park. Děti se zabaví tvořením v připravených dílničkách a dospělí mají příležitost poznat a vyzkoušet si, jak se hraje Pétanque. Po celou dobu bude znít dobová hudba, uzříte přehlídku dobových kostýmů a dobových plaveckých úborů. Moderuje Petra Eliášová z rádia Petrov.

Relax před plátnem kina

Víkend je třeba završit stylově a odpočinkově, proto je ideální zvolit pohodlnou sedačku a plátno kina. Studentské kino Scala srdečně zve na promítání životopisného filmu o Vivienne Westwood, známé módní návrhářky a nespoutané rebelky (a to až do svých babičkovských let.) 

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky tipy na víkend, ohňostroje, vernisáž, kino, gulášfest, den dětí, Lužánky, výlet, umění, Brno, Nikola Muchová, Vivienne Westwood, Queen, Ignis Brunensis, Scala, zábava

TIPY NA VÍKEND: Pro děti Dětský den, pro rodiče Gulášfest. Zábavou nadité Lužánky, vernisáž v palačinkárně i tip na výlet mimo Brno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.