Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: 90s Explosion, Vínománie, Lužánecký Guláš Fest, Kabát a ohňostroj na Prýglu

V sobotu 1. června nám kalendář hlásí Mezinárodní den dětí. Nebudeme se nic nalhávat, kousek dítěte v sobě máme napořád – muži a muži o něco větší. Tak se trošku odměňte, zajděte na koncert, víno, guláš či řeckou specialitku. A nakonec si užijte výhled na pohádkový ohňostroj.

Přes 200 vzorků vín od 15 vinařů můžeme ochutnat na náměstí Svobody od neděle 24. května až do soboty do 1. června díky akci Vínománie. Přijďte degustovat, jíst dobré jídlo, nakupovat něco pro radost. Pozvěte své přátele na sklenku do středu Brna nebo zde poznejte přátele nové.

Saháte si na ně každý měsíc? Nebojte, nejedná se o oplzlou otázku, ale o kampaň #prsakoule, která upozorňuje na důležitost samovyšetření v prevenci rakoviny prsou a varlat. Jejím cílem je naučit mladé lidi, jak si je správně a pravidelně (samo)vyšetřovat a odhalit tak rakovinu včas. V pondělí 25. května nás čeká workshop v Expediční klubovně zaměřený na techniku samovyšetření.

Na přelomu března a dubna vychází očekávané pokračování kultovního alba P’s a Love, které vydal raper Smack. Smack se v pátek 31. května zastaví v rámci tour i na Flédě.

Největší 90s festival na Moravě – to bude 90s Explosion BRNO! Světový koncept s největšími ikonami této doby na jednom velkolepém podiu. Nenechte si ujít jedinečnou událost, která vyprodala pražské Výstaviště a letos v pátek 31. května konečně zamíří i k nám na fotbalový stadion Za Lužánkami.

Kapela Kabát slaví letos 30 let ve stejné sestavě. Kulatiny oslaví rovnou pěti koncerty na pěti místech. Brno samozřejmě nesmí chybět. Pojďte slavit s nimi v sobotu 1. června na fotbalovém stadionu Zbrojovky na Srbské.

Již po páté láká Lužánecký Guláš Fest příznivce jídla, pití a zábavy do areálu tenisových kurtů Brněnského lužáneckého tenisového klubu a přilehlého parku na klání o nejlepší masový guláš. Tentokrát to bude v sobotu 1. června. Pro děti bude také připraven bohatý sportovní doprovodní program – lezecká stěna, lanová dráha, minitenis, skákací hrad se skluzavkou a mnoho dalšího.

Preferujete jinou než českou kuchyni? Stalo se již tradicí, že první červnová sobota patří na hradě Veveří všem milovníkům Řecka. Ani letošní rok nebude výjimkou. 1. června nás čeká Řecká sobota, kdy si užijeme taneční a hudební vystoupení souborů i ochutnávku řecké gastronomie.

V sobotu 1. června nás čeká i první ohňostroj na přehradě v rámci Ignis Brunensis. Tento ohňostroj nese název Bůh ochraňuj královnu a můžete se těšit na doprovod v podobě nesmrtelných hitů od kapely Queen.

Štítky Tipy na týden, kultura, ohňostroj, Kabát, Mezinárodní den dětí, Brno, koncert, Queen, Náměstí Svobody, Ignis Brunensis, víno, guláš, Řecko

TIPY NA TÝDEN: 90s Explosion, Vínománie, Lužánecký Guláš Fest, Kabát a ohňostroj na Prýglu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.