Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Ignis Brunensis, Extrem Food Festival, Noc kostelů, PonavaFest a Divadelní svět Brno

Nadcházející týden slibuje jasnější dny, a díky ohňostrojům i jasnější noci. Večerní akce se neomezí jen na koncerty a festivaly, ale můžete navštívit i kostely či si poslechnout filharmonii.

Ken Hensley, žijící legenda a bývalý člen Uriah Heep, se vrací do Brna. Skladatel, který stojí za většinou hitů kapely, vystoupí ve čtvrtek 23. května v Sono Centru.

Divadelní svět Brno patří k největším a nejprestižnějším divadelním festivalům ve střední Evropě. Nabízí divákům inscenace význačných zahraničních souborů a také výběr toho nejzajímavějšího z české divadelní scény. Žánrově pestrou přehlídku od činohry po pohybové divadlo, od klasických her po alternativní performance doplňují četné doprovodné akce, jako jsou výstavy, workshopy, dětské dílny či koncerty. Letos si můžete Divadelní svět užít od čtvrtka 23.až do 28. května.

Letošní „Noc kostelů“ se odehraje v pátek 24. května a bude se konat již po jedenácté. Noc kostelů nabízí možnost v noční atmosféře navštívit nejen kostely a modlitebny, ale také prostory klášterů, rajské dvory, krypty, věže, kůry a další mnohdy běžně nepřístupná místa. Ve všech těchto prostorách je pro návštěvníky připraven bohatý program včetně koncertů, komentovaných prohlídek, diskusí, výstav nebo divadelních představení.

Šestnáctý ročník setkání fanoušků japonského komiksu, animovaného filmu, cosplaye a japonské kultury celkově bude na Animefestu v pátek 24. května až do neděle 26. května na brněnském výstavišti.

V pátek 24. zahájíme Ignis Brunensis, přehlídku ohňostrojů, snad nejoblíbenější jarní akce v Brně. Přehlídku nad Špilberkem zahájí ohňostroj s názvem "Městská hromadná doprava ve třech stoletích: Koněspřežka – carolinka – šalina", který je věnovaný 150. výročí zahájení MHD v Brně.

Vezměte rodinu, kamarády, sousedy a zvířata a přijďte o víkendu 24. – 26. května na 4. ročník multižánrového open air festivalu PonavaFest, který se jako vždy odehraje v brněnských Lužánkách. Na pěti scénách se během víkendu odehraje více než 50 událostí. Návštěvníci si mohou vybrat z pestré nabídky hudebních vystoupení, divadelních představení, filmových projekcí, uměleckých workshopů či autorských čtení. Paralelně s celým programem budou probíhat výtvarné dílny, turnaj v pétanque či bleší trh.

Do Mikulova nemusíte jen za vínem. Festival Křehký Mikulov nabízí o víkendu 24. – 26. května lákavou kombinaci výjimečné galerijní prezentace současného tuzemského a zahraničního designu a prostorů starobylého jihomoravského zámku. Devátý ročník festivalu představí designové novinky, řadu hostů, výstav a doprovodných akcí, a to vše v historických částech zámku, včetně udírenské věže a knihovny, nově také v Dietrichsteinské hrobce.

V pátek 24. května bude vernisáž fotografií a představení projektu Silní onkoláci. Tento projekt vyobrazuje 12 lidí, kteří vyhráli nebo i bojují s onkologickým onemocněním. Jak tento projekt vznikl?Organizátoři chtěli zbořit určitá tabu, která o nemoci stále existují a ukázat tyto bojovníky, v situacích, která jim dodávala sílu při zvládání těžkého období. Vernisáž na adrese Pohankova 18 bude rovněž spojena s vystoupením účastníků projektu a večerním koncertem Marka Kolaříka s kapelou.

Konference Game Access ve spolupráci s Filharmonií Brno připravila koncert originální hudby z her Mafia a Mafia 2. Návštěvníci si tak mohou oživit noci strávené v mafiánském světě díky brněnskému orchestru pod taktovkou Chuhei Iwasakiho na výstavišti v sobotu 25. května.

„Pojďme slavit spolu!“ To vám vzkazuje VUT, jelikož slaví 120 let. Na oslavu se v sobotu 25. května uspořádá jednodenní hudební festival. Těšit se můžete na koncert Richarda Müllera, Portless feat. Henry D, Barbory Polákové a kapely N.O.H.A.

Extrem Food Festival nabídne návštěvníkům možnost ochutnat nezvyklé pokrmy jako hmyz či šneky, ale i bizarní exotické ovoce. Skočte si třeba na červíky v sobotu 25. května na stadion za Lužánkami

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky koncert, Noc kostelů, festival, Ignis Brunensis, Divadelní svět Brno, hudební skupina, ohňostroj, výstava, Brno, projekt, kostel, Ken Hensley

TIPY NA TÝDEN: Ignis Brunensis, Extrem Food Festival, Noc kostelů, PonavaFest a Divadelní svět Brno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.