Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Jídlo nad Lužánkami, Líšeňský pivní festival, Studentský majáles, Noc literatury a Glen Hansard

Třešňové stromy již skoro odkvetly, takže se tento týden nemusíte věnovat jen svým drahým polovičkám a plnění představ o májové romantice, ale můžete vyrazit i s přáteli. Co takhle vyrazit na pivo, koncert či něco dobrého k zakousnutí? Nebo spíše oceníte literární večer?

Spojení písničkářky Nikoly Muchy a Xaviery Baumaxy musí být už z podstaty věci divoké. Na vlastní uši se o tom můžete přesvědčit ve čtvrtek 9. května v Metro Music Bar.

Držitelka šesti hudebních cen Anděl, Lenka Dusilová, není zvyklá stagnovat a opakovat se. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény, z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.

Bára Zmeková, skladatelka a textařka, se ve své hudbě pohybuje na pomezí jazzu, folku a klasické hudby, místy přidává jemnou elektronikou. Pochroumaný šanson – poezie a tóny. Křehkost a naléhavost odlehčuje humorem a nadhledem a od klavíru byste ji těžko oddělili. Obě tyto výjimečné ženy si můžete poslechnout ve čtvrtek 9. května na Leitnerce.

Ano, i letos budeme mít v Brně vlastní Noc Literatury, takže nemusíte jezdit až do Práglu. 13. ročník Noci literatury, literárního happeningu, který netradičním způsobem přibližuje současnou evropskou literaturu v nových českých překladech bude ve čtvrtek 9. května u Tří Ocásků.

Rest se po delší době představí se svým DJem Herbym a hlavně albem Restart fanouškům v Brně. Po albech Premiéra, Střepy, Restart a třeba nejnovějším label albu Akta X na koncertu na Flédě v pátek 10. května zazní průřez jeho dosavadní tvorbou.

Studentský Majáles není jen pro studenty, právě naopak. Tato celodenní akce pořádaná samotnými studenty je zkrátka pro všechny. Její další ročník bude v pátek 10. května na louce v areálu Hněvkovského. Zahraje zde Pokáč, PSH, David Koller, Ventolin, Malalata.

Při příležitosti výročí znovuotevření Líšeňského pivovaru bude v sobotu 11. května 3. ročník Líšeňského pivního festivalu. Krom samotného Líšeňského pivovaru se na festivalu představí 16 malých a létajících pivovarů, která nabídnou přes 60 druhů piva.

Glen Hansard je vždy příslibem charismatické show. Letos na svém turné nevynechá Sono Centrum. Tento koncert, který odehraje v sobotu 11. května, je jeho jedinou v České republice! Glen Hansard je zakládajícím členem The Frames a polovinou dua The Swell Season, kde jej doprovází Markéta Irglová. Spolu mají za sebou nejen film Once, ale i skladbu Falling Slowly.

Nad Lužánkami to v poslední době žije, a tak se několik mladých podniků v „lužáneckém hoodu“ rozhodlo spojit síly a připravit pro své hosty velkou sousedskou sešlost. Punkt., Botanic Bar & Bistro, justWINE a Buchta B oživí v sobotu 11. května ulice před svými podniky hudbou, jídlem a nápoji. Hosté se mohou těšit na celodenní program se speciální festivalovou nabídkou v každém z podniků, muziku před, food trucky, pop-upy, grilování, stánky, pivo, zkrátka vše, co k pouličnímu food and drink festivalu neodmyslitelně patří.

Štítky tipy na týden, festival, Glen Hansard, koncert, literatura, pivo, pivovar, Nikola Muchová, Lenka Dusilová, Bára Zmeková, Ceny Anděl, Markéta Irglová, David Koller

TIPY NA TÝDEN: Jídlo nad Lužánkami, Líšeňský pivní festival, Studentský majáles, Noc literatury a Glen Hansard  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.