Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Brna se sjíždí mladí divadelníci z celého světa. Bláznivým průvodem a koncerty pod širým nebem začne Encounter

Během prvního dubnového týdne začnou do Brna přijíždět soubory z divadelních škol z celého světa. V úterý 2. dubna totiž začíná další ročník oblíbeného divadelního festivalu Setkání/Encounter, který pod pořadatelskými křídly JAMU představí divadelní školy ze všech koutů světa. Letos se v Brně na několika divadelních scénách představí dvanáct škol z Evropy i světa.

V Brně se tak představí mladí divadelníci ze Slovenska, Polska, Německa, Rakouska, Chorvatska, Bulharska, Ruska, Lotyšska, či Filipín. Nebude chybět ani představení pražské DAMU a domácí JAMU. Diváci je mohou vidět v Divadle Husa na provázku, HaDivadla, Divadle na Orlí a Studiu Marta.  Kompletní program najdete na webových stránkách akce.

Festival odstartuje veselý průvod, pak vystoupí éterická Katarzia

Festival odstartuje v úterý 2. dubna  průvodem, který vypukne ve 13 hodin před Divadelní fakultou a dovede účastníky na Moravské náměstí, kde bude pokračovat a naváže na něj program Open Air Stage.  Vedle vystoupení kapel z řad studentů JAMU se mohou lidé těšit i na éterickou slovenskou zpěvačku Katarziu a nebo brněnskáou kapelu Acute Dose.

Doprovodný program festivalu zajistí například výstava fotografií z minulých let festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER z Kabinetu Múz.

Festival se koná za podpory Mezinárodního Visegrádského fondu, Statutárního města Brna a Státního fondu kultury. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

 

 

Foto Encounter

Štítky Encounter, Setkání, divadlo, JAMU, festival, představení, Brno, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, koncert, Evropa, divadelní herec, divadelní festival, Rusko, Německo, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Polsko, Rakousko, Bulharsko

Do Brna se sjíždí mladí divadelníci z celého světa. Bláznivým průvodem a koncerty pod širým nebem začne Encounter  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.