Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti moravského uzeného, Maraton s roztroušenou sklerózou, florbal se Švancim a Veganfest

Nadcházející víkend bude velmi pestrý! těšit se na něj totiž mohou jak milovníci masa, tak jeho zásadní odpůrci. Každý si přitom pochutná na tom, do má nejraději.

Poctivě a s láskou vykonávají své řemeslo moravští uzenáři a vinaři. O víkendu 2. a 3. března o tom chtějí při Slavnostech moravského uzeného a vína přesvědčit návštěvníky hradu Veveří. Jeho brány se otevřou v sobotu v 10 hodin.

Pro tvořivé a soutěživé jedince připravili organizátoři školu uzení či výroby paštik a klobásek, ale také klání v pojídání prasečích oušek na čas nebo anketu o Krále uzenářů 2019. Novinkou se stane soutěž amatérských uzenářů o nejlepší domácí uzené.

Ti, kteří dávají přednost pohybu, se v sobotu od 10 do 17 hodin v Lázeňském a relaxačním centru Rašínova mohou zúčastnit 8. ročníku Maratonu s roztroušenou sklerózou . Sportovně-dobročinná akce startuje v pátek v Praze a do 24hodinového cvičení se postupně zapojí pacienti, jejich blízcí, lékaři, zdravotní sestry, fyzioterapeuti a další podporovatelé po celé České republice. 

Ve florbalové 1. lize startují boje o titul. Do čtvrtfinále druhé nejvyšší soutěže postoupil i FBŠ Hattrick Brno, který patří k favoritům na celkové prvenství. Domácí zápasy s Českými Budějovicemi bude o tomto víkendu sledovat i bývalý fotbalista Petr Švancara z role hlasatele. Vyřazovací fáze startuje v sobotu 2. března ve sportovní hale Maloměřice od 19 hodin. Odveta pak bude na programu hned o den později na stejném místě v 15:00.

Máte chuť na kvalidní rockovou muziku? Do Brna dorazí stálice české scény, kapela Wohnout. Turné k nové desce Miss maringotka od Wohnoutů a sraz brněnské pobočky svazu českých bohémů v jednom se odehraje v sobotu 2. března v Sonu.

Jste příznivci veganského žvotního stylu? Osmý ročník festivalu VeganFest trvající od soboty 2. března do neděle 10. března ukáže veřejnosti, že veganství je nejen ohleduplné vůči zvířatům, ale i zdravé a ekologické. Program bude probíhat v Café Práh a dalších místech po celém městě.

 

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, moravské uzené, maraton na podporu lidí s roztroušenou sklerózou, Brno, slavnost, roztroušená skleróza, florbal, Hrad Veveří, Petr Švancara, Praha, Česko, Rašín

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti moravského uzeného, Maraton s roztroušenou sklerózou, florbal se Švancim a Veganfest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.