Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Galerie Šilingrák se opět promění. Smečku šelem nahradí hejno žraloků

Smečku šelem nahradí hejno žraloků. Po necelém roce dojde v otevřené Galerii Šilingrák na Šilingrově náměstí k výměně vystaveného díla. Současné sousoší šelem od sochaře Michala Gabriela nahradí hejno žraloků od stejného autora. Zároveň se tím uzavře sochařský cyklus Země - voda - vzduch. Slavnostní odhalení se bude konat ve středu 20. března 2019 od 17.00 hodin.

NAPSALI JSME: Na Šilingrák přistálo hejno bronzových ptáků 

Sochařský triptych

Hejno, Smečka, Žraloci – tato sousoší reprezentují nejen rozličné přírodní predátory, ale také zastupují Vzduch, Zemi a Vodu. Jako první tak obsadilo v srpnu 2017 Šilingrák hejno ptáků. Tyto vzdušné dravce pak v dubnu 2018 vystřídalo dílo s názvem Smečka. V březnu pak kovový podstavec obsadí žraloci, které budou třetím dravým sousoším, atakujícím zvířata i lidi na Šilingrově náměstí. 

NAPSALI JSME: Hejno ptactva vystřídala v originální venkovní Galerii Šilingrák Smečka šelem 

Michal Gabriel je český sochař a vysokoškolský učitel, bývalý děkan Fakulty výtvarných umění VUT v Brně. V roce 1995 za svoji tvorbu obdržel prestižní cenu Jindřicha Chalupeckého. 

Galerie Šilingrák

Je unikátním galerijním bodem pod širým nebem, který vznikl z iniciativy městské části Brno-střed. Výstavní místo je určeno pro instalaci sochařských realizací jak renomovaných umělců, tak kvalitních prací sochařských elévů a studentů brněnské FAVU. Realizátorem galerie je Kávéeska - Kulturní a vzdělávací středisko "U Tří kohoutů", příspěvková organizace radnice Brno-střed. 
 

Foto Brno-střed

Štítky žraloci, smečka, šelmy, hejno, galerie šilingrák, Michal Gabriel, galerie, ptáci, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Jindřich Chalupecký, Brno-střed, Kávéeska, Brno

Galerie Šilingrák se opět promění. Smečku šelem nahradí hejno žraloků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.