Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Festival vánočních dárků, Tata Bojs, Monkey Business, Anna K. a Santa Claus Cup

Vánoce se pomalu a jistě blíží a o to větší v nás roste potřeba oddechnout si od všudypřítomného shonu. Události v Brně nám naštěstí poskytnou spoustu příjemných chvil, pojďme se na ně podívat.

Brno žije vánočními trhy. Kdo nesehnal dárek podle svých představ na náměstích v centru, může vyzkoušet některý z víkendových jarmarků. Adventní blešák se odehraje v sobotu odpoledne v brněnské káznici, v sobotu i v neděli budou své zboží prodávat nezávislí tvůrci módy, šperků a designu na MINT Brno Fashion marketu v Mosilana Hubu. Také v tržnici na Zelném trhu se bude slavit celý víkend. Cílem zdejšího Festivalu vánočních dárků je obnovit tradici darování ručně vyráběných dárků, které tu lidé budou moci hotové zakoupit i sami vytvořit. 

Do závěru se blíží Vánoční veletrhy na brněnském výstavišti. U téměř 400 prodejců jsou k dostání dárky hodnotné i maličkosti, připraven je také atraktivní doprovodný program v podobě hudebních vystoupení, workshopů v kuchyňském studiu a vánoční dílně.

V říjnu vyšla Ty Nikdy společná label deska Akta X, k níž se jede společné turné, na kterém budou přítomni všichni label MCs a Kenny Rough a DJ Fatte jako DJs. A všechny můžete potkat 14. prosince na Flédě. Po šesti letech tak vznikla společná deska, kde jsou sloky jen od label rapperů a beaty od label producentů.

Některé věci nikdy neskončí. Třeba duo Verona - v něm se jen obmění zpěvačka. Jak moc velká změna to bude zjistíte v sobotu 15. prosince v Metru.

Monkey Business vydali novou desku Bad Time For Gentleman a vyrazili na turné, které završí v sobotu 15. prosince na Flédě. Koncert nabídne typický kapelní humor v anglických textech glosujících českou realitu a překvapivé hudební aranže nových skladeb kombinujích funk, disco a elektro. Na brněnském koncertě uslyší fanoušci také Tonyu Graves, Aničku Fialovou a nepřeslechnutelný hlas Terezy Maškové.

Vánoční koncert kapely Rybičky 48, při kterém proběhne křest desky Best Fuck Off bude také v sobotu 15. prosince a to v hale Vodova.

Domácí alternativní pětice Tata Bojs slaví třicet let na české scéně. Po velkolepé oslavě v rámci Metronome Festivalu se kapela vydává i do brněnského Sono centra, kde si své výročí připomene v neděli 16. prosince.

Fanoušky oblíbená, hudebními kritiky oceňována, několikanásobná zpěvačka roku, Anna K. vyráží na akustické předvánoční turné a se svou kapelou vám představí nejen své, ale i nejnovější písně z jejího úspěšného alba Světlo v akustických aranžích. V rámci turné přivítáme zpěvačku i v Mahenově divadle, a to v neděli 16. prosince.

V sobotu vystoupí v brněnském Kabinetu Múz kapely Four Gypsy Souls a Feri and The Gypsies. Benefiční koncert na podporu romských studentů programu Gendalos s názvem Vánoční ladění doplní tichá aukce výtvarných děl a vánoční minimarket. Výtěžek poputuje do stipendijního fondu, jehož prostředky už pátým rokem pomáhají motivovaným studentům ze sociálně znevýhodněného prostředí.

V klubu Leitnerka na Starém Brně se chýlí k závěru také pětidenní festival asijské kinematografie Kino Asia. Letos si za své téma zvolil filmové zkoumání fenoménu asijské úcty k předkům a k rodině, vzývání minulosti, trvání i pomíjivosti lidského rodu a dal mu název „Na oltářích předků“. 

DRFG aréna bude v sobotu od 14 hodin hostit jubilejní 20. ročník závodu v synchronizovaném bruslení Santa Claus Cup. Zúčastní se ho 22 týmů z ČR a 3 z Maďarska. Přístupné jsou i dopolední oficiální tréninky. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude tradičně věnován ParaCENTRU Fenix.

Nejen pasivní sportovci se v Brně pomějí, aktivnější mohou využít některé z otevřených kluzišť. 

Foto Tomáš Hrivňák | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, Brno, Santa Claus, Anna K, Monkey Business, hudební skupina, Vánoce, turné, vánoční dárky, Tereza Mašková, Tonya Graves, DJ Fatte, Fléda

TIPY NA VÍKEND: Festival vánočních dárků, Tata Bojs, Monkey Business, Anna K. a Santa Claus Cup  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.