Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Thom Artway, Dub FX, Laco Deczi, Electro Deluxe, Chinaski, Pekařská Fest a rozsvícení vánočního stromu

Tento týden bude všechno možné, jen ne tichý. Takovou dávku koncertů jsem v Brně dlouho neviděla. A jaký ještě bude? Rozhodně vánoční. Rozsvícený strom na náměstí je jasný signál pro první nákupy dárků.

Australský rodák vystupující pod pseudonymem Dub FX se už poněkolikáté vrací do České republiky, po vystoupení na festivalech Colours of Ostrava nebo Rock for People se i se svou esenciální loop station objeví v úterý 20. listopadu na Flédě.

Trumpetista, skladatel a kapelník Laco Deczi se sice v 80. letech odstěhoval do USA, na svou domovinu ale v žádném případě nezapomněl. Se svou formací Celula New York do Česka i na Slovensko pravidelně jezdí a jeho další zdejší zastávka bude v úterý 20. listopadu v brněnském Sono centru. Kromě samotného hudebníka a jeho kapely se na pódiu objeví také Chris de Pino, americký hráč na chromatickou harmoniku.

Kapela Chinaski vydala v květnu 2017 desáté studiové album Není nám do pláče. A aktuálně vyráží na své podzimní turné, v Brněnském Sono centru vystoupí ve středu 21. listopadu. Dovolím si tipovat, že když budou na jižní Moravě, tak písničku Víno si neodpustí.

Křest druhé autorské desky písničkáře Thoma Artwaye s názvem All I Know, která vyšla v září, bude ve středu 21. listopadu v Kabinetu múz.

Český zpěvák Pekař vydal v září své druhé album Výpověď. V rámci stejnojmenného klubového turné ho pokřtí na Flédě ve čtvrtek 22. listopadu.

Oblíbená francouzská formace Electro Deluxe sedmi nejvyhledávanějších instrumentalistů na francouzské hudební scéně v čele s extrémně podmanivým hlasem amerického frontmana, zpěváka Jamese Copleyho, vystoupí ve čtvrtek 22. listopadu v Sono centru.

Co je Pekařská FEST Night Shopping? Jedinečná událost na ulici Pekařská v Brně, více než 70 obchodů a restaurací, spousta dárků, slev a ochutnávek. Vánoční atmosféra, jedinečné obchůdky, kde můžete nakoupit dárky, udělat si radost či příjemně posedět s přáteli. To vše si můžete užít ve čtvrtek 22. listopadu.

Listopadová edice Echoes, což je festival živé elektronické hudby, uvede show dvou současných inovátorů elektronické hudby – nizozemskou ikonu elektronické taneční muziky Colina Benderse a italského producenta Lorenza Senniho! Zažijte to v pátek 23. listopadu na Flédě.

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody bude v pátek 23. listopadu. Těšit se můžete i na videomapping a hudební vystoupení.

A v pátek budou zahájeny i vánoční trhy na Moravském náměstí, letos už třetí ročník.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Laco Déczi, Chinaski, Thom Artway, Brno, Fléda, Česko, vánoční stromek, Colours of Ostrava, Rock for People, koncert, USA, New York

TIPY NA TÝDEN: Thom Artway, Dub FX, Laco Deczi, Electro Deluxe, Chinaski, Pekařská Fest a rozsvícení vánočního stromu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.