Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SOUTĚŽ: Legendární stadion za Lužánkami ožije v kině Scala. Buďte u toho!

Nadchl stovky diváků v jižní Americe, nyní míří k českému obecenstvu. Dokument Stadion režiséra Tomáše Hlaváčka bude mít 7. listopadu ve Scale svou oficiální premiéru. Před brněnskými diváky tak opět ožijí tribuny legendárního fotbalového svatostánku.

„Na mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Mexiku nám diváci připravili nádherný zážitek. To, co si odvážíme, není sice vítězná cena, ale nadšené reakce publika a silný pocit, že téma občansky se postavit za to, čemu člověk věří, rezonuje po celém světě," pochvaluje si režisér Tomáš Hlaváček z Mexika, kam byl český dokument letos na podzim nominován.

CELÁ ZPRÁVA: Příběh legendárních Lužánek oblétne svět. Dokument získal nominaci na filmový festival v Mexiku 

Podobný příběh zažívají tisíce fanoušků po celém světě, míní Hlaváček

„V diskuzích, ať už diváckých či odborných, se vždy našel někdo, kdo měl potřebu se nám svěřit, že se stejnou situací bojují v jejich městě a s jejich klubem, ať už v Argentině, v Chile či přímo v Mexiku," prohlásil Hlaváček. 

Podle něj se však to, co předvedli fanoušci Zbrojovky, zatím nikde jinde nestalo. „Zdá se, že náš dokument v této debatě dokáže pohnout ledy. Co více si přát. Snad jen, aby dokument pohnul ledy i v Brně a přispěl k záchraně stadionu Za Lužánkami," uzavřel Hlaváček.

ČTĚTE TAKÉ: FILM STADION: Pozoruhodný náklad emocí, vzpomínek, provokace a naděje na nové Lužánky 

O to se můžete pokusit i vy koupí lístku na oficiální brněnskou premiéru, která se uskuteční ve Scale 7.11.2018 od 20:30h. Nebo můžete zkusit štěstí a zasoutěžit si s Drbnou. Soutěž potrvá do půlnoci 30. října. Poté budou vyhlášeni čtyři vítězové.

SOUTĚŽ BYLA UZAVŘENA, DĚKUJEME SOUTĚŽÍCÍM!

Foto Dokumentární film Stadion

Štítky dokument, stadion, Lužánky, soutěž, Scala, Tomáš Hlaváček, Mexiko, kino, Jižní Amerika, Argentina, Chile, režisér, premiéra

SOUTĚŽ: Legendární stadion za Lužánkami ožije v kině Scala. Buďte u toho!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.