Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Drakiády, Biojarmark, VokoloPriglu, Ekofilm a Burčákový pochod

Příroda nám naděluje nádherný podzim a byla by věčná škoda toho nevyužít. Ať už při slavném burčákovém pochodu nebo venku s dětmi při pouštění draka.

Babí léto jako z obrázku - nejlepší čas na pouštění draků! V Brně jsou připraveny hned tři Drakiády na třech místech v Brně: v sobotu se v 15 hodin mohou vydat do areálu Koupaliště Biotop  nedaleko řeky Svratky. V neděli pak ve stejnou hodinu začíná program v přírodní rezervaci Medlánecké kopce  a o půl hodiny dříve v Maloměřicích  u křížku na polní cestě nad ulicí Bílovická. 

Kam mizí voda? Proč v létě skoro nepršelo? Všechny tyto otázky řeší festival Ekofilm. Desítky filmů z celého světa, setkání s jejich tvůrci, prohlídky technologických trendů, programy pro školy, výstavy a další zajímavosti nabízí 44. ročník nejstaršího mezinárodního festivalu filmů s tematikou životního prostředí.

Jste milovníci akrobatických kousků a zároveň oceňujete ladnost pohybu? Přesně pro vás je soutěž Grand Prix Brno Tart Cup 2018. Významný mezinárodní soutěž v moderní gymnastice stsartuje v pátek v městské hale Vodova. Víkendová akce vyvrcholí v neděli závěrečnou Galashow.

Tak tohle je jedna z tikajících bomb vysoce explozivního říjnového programu Metra! První vydání Excelent Live Music Night bude v sobotu 13. října a přináší výjimečné, v Brně dosud neviděné spojení dvou největších divočáků současné scény – duo Nikola Mucha a Xavier Baumaxa!

Pracovat přímo z jakékoliv pláže na světě? To je sen, který dnes žijí desítky lidí z Česka. Chceš zjistit, jak patřit mezi ně? Již v sobotu 13. října nás čeká druhý ročník Festivalu digitálních nomádů. Letošní line-up je nabitý známými jmény a cestovateli, kteří vás provedou cestou digitálního nomádství a tématy, které s tím souvisí.

A pokud jste spokojeni v Česku, tak vyrazte o víkendu alespoň do přírody. Že nevíte kam? Co takhle putování osadou vinných sklepů v rámci Burčákového pochodu? Pochod začíná v sobotu 13. října v Mutěnicích.

Krásné babí léto přeje i milovníkům běhu. Ti, kteří touží změřit své síly s dalšími stovkami závodníků, mohou v sobotu dopoledne vyrazit na Brněnskou přehradu. Připraven je tam závod ČSOB Vokolo Prýglu  s trasou dlouhou 14,1 kilometru, která vede lesy v okolí přehrady v mírně zvlněném terénu většinou po asfaltových a kamenitých cestách.

Autoři | Foto Burčákový pochod | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, burčákový pochod, Ekofilm, Brno, Česko, Grand Prix, Xavier Baumaxa, Nikola Muchová, Svratka, Medlánecké kopce, Maloměřice, Československá obchodní banka, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Drakiády, Biojarmark, VokoloPriglu, Ekofilm a Burčákový pochod  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.