Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Októbrfest na Zelňáku, Den se strážníky, Paulie Garand a Dny architektury

Státní svátek nám přinese o den delší víkend, počasí nám k tomu krásně přeje, jak volný čas aktivně vyplnit? V Brně ho může prolít výborným pivem nebo uměleckými zážitky.

​Víkend může začít už dnes dopoledne! Pestrou zábavu  pro všechny návštěvníky slibuje Městská policie Brno, která si na pátek od 10 hodin připravila program Den s Městskou policií Brno a nejen s ní ... na pisárecké Riviéře. Celodenní program láká především na akční ukázky práce na souši i ve vodě, ale i na ukázky techniky záchranářů, hasičů, policistů i armády.

Chybět přitom nebudou ani unikátní historické exponáty nebo třeba repliky dobových uniforem. K vyzkoušení budou i dvě airsoftové střelnice. Zejména dětští návštěvníci se mohou těšit na ukázky práce kriminalistů u četnictva.

I letos ovládnou Zelný trh v Brně na 4 dny slavnosti bavorského piva a jídla. Nevšední nabídka oktoberfestových speciálů na vás čeká čtvrtka 27. září až do neděle 30. září. A ochutnat budete moct třeba i pivo z nejstaršího fungujícího pivovaru na světě Weihenstephaner založeného v roce 1040.

Neříkejte, že něco nejde, nebo přijde Jahu a udělá to. Přesvědčí vás o tom v pátek 28. září v Expediční klubovně, kde bude mít přednášku Výzvy jedné zrzky. Tato slečna prostopovala Evropu i část Afriky křížem krážem a nad jejími zážitky občas zůstává rozum stát. Jmenovitě třeba zvládla stopnout si loď, vlak, letadlo, ambulanci, policajty, vařit v Michelinské restauraci i se po cestě dostat za jeden večer na dvě různé svatby.

Nezastavitelná dvojice Paulie Garand & Kenny Rough vyráží na podzimní kontrolu do klubů jako každý rok. K poslednímu albu Paulieho s názvem Nirvana proběhlo nespočet koncertů v klubech a na festivalech. Na Melodku zavítají v pátek 28. září.

Brno je architektonický klenot, pojďme si to připomenout v rámci Dnů architektury. Osmý ročník festivalu Den Architektury, se uskuteční na různých místech Brna od pátku 28. září až čtvrtku 4. října.

V rámci Dnů architektury pořádá VIDA! science centrum spolu s historičkou a malířkou Barborou Přehnilovou veřejnou dílnu pro děti a dospělé o architektuře. Dílna bude probíhat v sobotu ve třech časech 13:00, 14:00 a 15:00, délka je vždy přibližně 45 minut. Workshop Identita objektu je zaměřen na všechny, kteří si chtějí osvojit a porozumět prostorovosti, symetrii a vyváženosti nacházející se v architektuře.

Autoři | Foto MMB

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, události, architektura, Brno, Paulie Garand, pivo, Nirvana, Evropa, Afrika, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Októbrfest na Zelňáku, Den se strážníky, Paulie Garand a Dny architektury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.